Alijansa žena DPS Pljevlja: Veći angažman i ravnopravno učešće žena u politici, put demokratije i prosperiteta

Na juče održanoj konstitutivnoj sjednici Opštinskog odbora Alijanse žene(AŽ) u Pljevljima za predsjednicu ove organizacije izabrana je profesorica Tanja Dragašević.

Time je, kako su saopštili iz AŽ tog grada, nakon predhodnog izbora novog Opštinskog odbora, kao i ovim imenovanjem nastavljeno sa kadrovskim osnaživanjem partije na svim nivoima.

Nakon izbora novoizabrana predsjednica, zahvaljujući se na izboru, u svom obraćanju je istakla zadovoljstvo što je u prilici da, kako je to istakla, “svojom snagom, idejama, znanjem, iskustvom i odgovornošću da doprinos savremenom crnogorskom društvu”.

“Ponosni na postignuto, nastavljamo predano da radimo na programskim principima naše partije koji znače bolju budućnost za sve građanke i građane Crne Gore. Ostajemo posvećeni borbi, protiv svakog vida diskriminacije. Njegujemo i jačamo osjećaj pripadnosti zajedničkoj domovini bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost”, rekla je Dragašević.

Ona je konstatovala da položaj i put žena u Crnoj Gori nije bio lak, te da je uvijek bio prepriječen stereotipima, ali i da su pored svega toga žene bile i ostale oslonac svake porodice.

“Alijansa žena DPS Pljevlja biće progresivna i daće pečat promjenama koje dolaze, prije svega jer veći angažman i ravnopravno učešće žena u politici i javnom životu je put demokratije i prosperiteta. Sigurna sam da ćemo zajedničkim radom donijeti brojne blagodeti i izboriti se za bolji status svih žena”, zaključila je Dragašević.

Foto: DPS

Iz AŽ DPS Pljevlja navode da je profesorica Tanja Dragašević rođena 1974. godine u Pljevljima. Diplomirala na Prirodno – matematičkom fakultetu u Podgorici, odsjek za biologiju i stekla zvanje, diplomirani biolog (smjer opšti, ekološki i pedagoški). U Gimnaziji „Tanasije Pejatović“ je zaposlena od 2000. godine kao profesorica biologije, dok je predhodno od 1997. do 2000. radila u Osnovnoj školi “Ristan Pavlović”. Zvanje, nastavnik – viši savjetnik u nastavi stekla je 2017. godine.

Koordinatorka je međunarodnih projekata Eko škola i UNESCO ASPnet pridruženih škola.

Foto: DPS

“Pored ostalih, dobitnica je nagrade za nastavnike iz Fonda za kvalitet i talente, za školske 2017/2018, 2018/2019, 2019/2020. koju dodjeljuje Ministarstvo prosvjete Crne Gore. Posjeduje više priznanja i nagrada za mentorstvo učenicima na državnim takmičenjima, iz biologije i ekologije gdje su njeni učenici postizali zapažene rezultate”, dodaju iz AŽ.

Trenutno obavlja i funkciju člana Savjeta Javne ustanove Centar za kulturu Pljevlja.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

SD: Kukavički pokušaji zastrašivanja i napada na Crnogorce neće...

Pod parolom pomirenja, oni koji su, umjesto Crne Gore, vjerni nekoj drugoj državi, u panici od sasvim...

(VIDEO) Četvorica maskiranih muškaraca palicama napali mladića sa crnogorskom...

Kako se na videu zabilježenom u Urgentnom centru čuje, očevidac napada je policiji ispričao da su mladića,...

Sjutra oblačno, povremeno kiša

Vjetar mjestimično umjeren do jak, uglavnom jugozapadni, u popodnevnim satima će oslabiti. Jutarnja temperatura...

Sekulić: Milatović pokazao elementarno nepoznavanje ekonomije, ne zna da...

Tako se, po njegovim riječima, minimalna potrošačka korpa od decembra 2020. povećala sa 641euro na 800 eura...

Bošković: U nedjelju svi za broj 1, zbog Crne...

“Čast i zadovoljstvo je biti dio ove veličanstvene i posebno emotivne, građanske, evropske i pobjedničke konvencije. U...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare