test

Andrija Ćetković: Jedini razlog ove trodnevne naručene hajke je moja politička pripadnost i odsustvo straha da to i pokažem.

Standard

27/09/2020

15:34

Nakon teksta koji je objavljen u jutrošnjem broju

Njegovo reagovanje prenosimo u cjelosti:

Koristim ovu priliku da vas obavijestim o neprofesionalizmu i odsustvu etičnosti ND “Vijesti” i novinarke Damire Kalač koja, politički motivisana, nastoji da nanese štetu mom ličnom i poslovnom integritetu. Naime, u tekstu koji je plasiran 27.9. sa naslovom “Patriota mjerka 14 miliona” nastoji se na negativan i tendenciozan način naštetiti privatnoj firmi “Cmiljača 1800 Ski Resort”, a sve zbog mog političkog i nacionalnog opredjeljenja.

Naime, negativan kontekst koji gospođa Kalač pokušava da na silu izgradi u svom tekstu, skandalozna oprema i sugerisanje da ja radim nešto protivzakonito, ima za cilj da diskredituje moju ličnost i time uništi profesionalni ugled firme koju vodim. Na taj način se nastoji pričiniti direktna materijalna šteta meni, a politička mojim klijentima.

Uvjeren sam da je jedini razlog ove trodnevne naručene hajke sa naslovnica “Vijesti”: moja politička pripadnost i odsustvo straha da to i pokažem. “Nezavisnu” novinarku “Vijesti” najviše boli to što sam kao član NVO CPM samo ispoštovao zakon i isključivo po zakonu pokušao da prijavim binu za patriotski crnogorski skup. Kako NVO CPM nije dobila odgovor, NVO i ja smo odustali od daljeg pokušaja učešća u organizovanju skupa.

Koristim priliku da podsjetim da je firma “Infinity Marketing” , preko koje me novinarka povezuje sa DPS-om zbog poslova koje je obavljala za tu stranku, a za šta postoje i odgovarajući ugovori, a moja JEDINA obaveza oko Vibera je bilo kreiranje vizuelnih rešenja.

Firma “Infinity Marketing” sarađivala je i sa mnogim drugim partnerima. To novinarka “Vijesti” ne spominje, jer razumljivo ne odgovara gradnji lažnog kontekstu u koji po svaku cijenu želi da me ubači. Firma “ Infinity Marketing” je sarađivala sa brojnim međunarodnim organizacijama i udruženjima iz zemlje i inostranstva, a takođe je i organizovala i učestvovala u brojnim društveno odgovornim akcijama, kao što su prikupljanje novca za žrtve zemljotresa u Albaniji, štampanje biorazgradivih kesa i akcija na koju sam posebno ponosan, a o kojoj je pozitivno izvještavala i njena medijska kuća “Vijesti” – “Ljetuj doma”.

Uz pomoć ove neprofitne akcije mnogi hotelijeri dobili su svoje goste uprkos pandemiji CoVid19. Za sve ovo vrijeme uredno sam izmirivao sve obaveze koje sam imao prema državi Crnoj Gori. Svaki moj poslovni potez je u skladu sa zakonima i propisima države Crne Gore. Takođe, javno sam se pojavljivao i govorio u medijima o svim ovim projektima. Tako bih uradio i oko projekta “Cmiljača 1800 Ski Resort” ukoliko bi došlo do bilo kakve realizacije.

Pisanje gospođe Damire Kalač, kojim bez ijednog dokaza sugeriše da je nešto nezakonito urađeno u ovom projektu, svakako ima za cilj i nanošenje poslovne štete firmi, što će biti dio posebnog sudskog postupka protiv gospođe Kalač i njenih poslodavaca iz ND Vijesti.

S obzirom da se gospođa Kalač, u svom tekstu, odoka i amaterski bavila i procjenom zarade od investicije, njenih procijenjenih 14 miliona, iako predstavljaju neznanje i glupost, svakako mogu da posluže u daljim kalkulacijama štete koja je nanijeta firmi.I na kraju, žalim sve one koji su uskraćeni za osjećaj privrženosti i ljubavi prema svojoj državi Crnoj Gori.

Moja mjera patriotizma je plaćen porez državi, društveno odgovoran rad i želja za privlačenjem investicija. Upravo na jednom takvom projektu sam uspješno radio sve do ovog medijskog linča i crtanja meta od strane ND Vijesti, isključivo na osnovu političke i nacionalne pripadnosti.

Imao sam potrebu da javnost na ovaj način, kao osoba koja je sarađivala sa mnogim ljudima na brojnim projektima, upoznam sa aktuelnom situacijom budući da smatram da su mi povrijeđena ljudska prava i da sam žrtva diskriminacije i političke odmazde.

O ovom medijskom linču upoznaću Delegaciju EU i diplomatski kor, NVO sektor i udruženja novinara, a svoja prava ću takođe zaštiti sudskim putem.

Izvor (naslovna fotografija):

Andrija Ćetković

Ostavite komentar

Komentari (3)

LoveAbove

27 Sep. at 21:06

DPS privilegovana omladina se ljuti medijskom reakcijom… e pa, bivsi uhljebi naviknite se na realnost javnog zivota, ne zivite ispod kamena.

Đoko Orlandić

27 Sep. at 18:51

Što se moglo drugo očekivati od te najveće medijske mafije u Evropi.

Feđa Perović

27 Sep. at 16:03

Treba tužiti svakoga ko , za rad interesa, piše laži i pokušava urišit integritet bilo kojeg građanina Crne Gore.