Izvor:Pobjeda

„Apolitični“ Mitrović bio sa Krivokapićem na predizbornom skupu koalicije ZBCG u Kučima

Redovni profesor Arhitektonskog fakulteta na Univerzitetu Crne Gore i kandidat za ministra ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratko Mitrović nije apolitična ličnost, kao što ga je predstavio mandatar, jer je tokom predizborne kampanje snažno podržao koaliciju ,,Za budućnost Crne Gore“ kao jedan od najbližih saradnika nosioca liste te koalicije Zdravka Krivokapića.

Pobjeda posjeduje fotografiju na kojoj se vidi da je Mitrović u društvu mandatara tokom njegovog predizbornog skupa u Kučima 23. avgusta.

I na video snimcima koji su objavljeni na zvaničnim Fejsbuk stranicama SNP-a i koalicije ZBCG 23. avgusta, vidi se Mitrović u društvu Zdravka Krivokapića, gradonačelnika Budve Miodraga Bata Carevića i potpredsjednika SNP-a Dragana Ivanovića.

Izvori Pobjede tvrde da je Mitrović, osim u Kučima, bio i na barem tri predizborna skupa koalicije ZBCG kao najbliži saradnik nosioca liste Zdravka Krivokapića.

Na konferenciji za novinare, kada je predstavljao konačni sastav vlade, Krivokapić je međutim rekao da poznaje Mitrovića, ali da ,,nijesu lični prijatelji“ jer među kandidatima u vladi nema ličnih prijatelja.

– Sa Mitrovićem nijesam lični prijatelj. Ja sam cijenio gospodina Mitrovića kao čovjeka koji je stručan i dokazan i koji može da odgovori zadatku – rekao je Krivokapić upitan da prokomentariše prijateljstvo sa Mitrovićem.

Odluku o kandidaturi Mitrovića ranije su kritikovali ekološki aktivisti i građani koji se bore protiv izgradnje mini-hidrocentrala na planinskim rijekama. Oni su revoltirani zbog njegovog učešća u projektima mHe i veze sa vlasnicima Dekar enerdži, firme koja je počela izgradnju mHE u Barama Kraljskim.

Ratko Mitrović se navodi kao vodeći projektant mHE Crnja, Ljubaštica i Crni potok, protiv kojih su ustali mještani Bara Kraljskih.

Mitrović je u odgovoru kazao da takav model proizvodnje električne energije danas smatra neprihvatljivim.

On je rekao da je s projektovanjem mHE završio prije više od 10 godina.

– Ovu oblast i predajem studentima u okviru mog predmeta. Iako sam, pretpostavljam, jedan od najreferentnijih stručnjaka iz oblasti hidroenergetike, osjećao sam potrebu da podrobnije izučim ekološke efekte koje elektrane imaju na okolinu. U tom periodu upoznao sam prof. dr Berharda Pelikana, profesora na Tehničkom univerzitetu u Beču, koji je jedan od najvećih stručnjaka u svijetu iz oblasti ekologije kod izgradnje hidroenergetskih objekata. Slušajući predavanja uvaženog profesora i diskutujući sa njim na ovu temu, moj odnos prema izgradnji mHE se sasvim promijenio – objasnio je Mitrović svoju naprasnu promjenu stava.

Mitrović je, kako su ranije objavile Dnevne novine, zajedno sa Krivokapićem i Vesnom Bratić, kandidatkinjom za ministarku prosvjete, nauke, kulture i sporta, jedan od osnivača nevladine organizacije bliske SPC ,,Ne damo Crnu Goru“, tako da imamo paradoksalnu situaciju da u ćemo u novoj vladi imati čak tri osnivača te NVO, koja je stara svega nekoliko mjeseci.

Mitrović je i brat starješine Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici Dragana Mitrovića.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Wizz Air uvodi letove iz Podgorice za Rim i...

Kompanija će za Dortmund letjeti već od 21. januara. Letovi za Milano počeće pred novi red letjenja...

PRESJEK: Šest preminulih, 1.814 novozaraženih koronom

OpštinaNovopozitivni slučajeviPodgorica540Nikšić258Bar182Herceg Novi136Bijelo Polje109Budva85Ulcinj74Pljevlja72Cetinje57Kotor50Tivat44Berane41Danilovgrad37Mojkovac26Tuzi19Andrijevica16Rožaje15Kolašin12Plav10Žabljak10Šavnik8Plužine7Petnjica5Gusinje1UKUPNO1814 Udio novopozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih je iznosio 39,77...

Popović: Bar je opština u kojoj su realizacije projekata...

'' Lokalna vlast u Baru, na čelu sa DPS-om prošlu godinu je završila nizom aktivnosti na realizaciji...

Mrvaljević: Cetinjska URA da saopšti je li joj prihvatljivo...

“S tim u vezi, pozivamo kolege iz Cetinjske URA-e da se odrede prema...

Begović: Uklonjene nepravilnosti sa WADA, nema opasnosti od suspenzije...

''Kao što sam obećao stupanjem na dužnost, obavezao sam se da ću da riješim problem koji je...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare