Bečić: Nema kompromisa oko evroatlantskog i prozapadnog puta Crne Gore

Demokrate će u potpunosti doprinijeti svemu onome što ubrzava put Crne Gore ka Evropskoj uniji EU i ojačava evroatlantski status države, poručio je predsjednik te partije Aleksa Bečić.

Bečić je na sastanku sa potpredsjednikom Parlamentarne Skupštine (PS) OEBS-a Azajom Gulijevim, poručio da nema kompromisa oko EU, evroatlantskog i prozapadnog puta.

“Bečić je istakao značajnu ulogu koju su Demokrate odigrale po pitanju izbora Tužilačkog savjeta, koji već sada daje značajne rezultate”, navodi se u saopštenju.

Prema njegovim riječima Vlada nema saglasnost po bilo kom od strateških pitanja i da partije koje je čine imaju više ministara nego poslanika.

“Demokrate su zbog toga smatrale da krizu treba riješiti na izborima. Građanima Crne Gore nije jasno kako su se na vlast vratili oni koji su izgubili na izborima i priznali poraz. Bečić je potvrdio stav da će Demokrate na isti način kako su doprinijeli prilikom izbora TS, dati puni doprinos svemu onome što ubrzava put Crne Gore ka EU i ojačava naš evroatlantski status”, ističe se u saopštenju.

Dodaje se da je Bečić upoznao delegaciju OEBS-a da Zakon o dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi nije akt o objedinjavanju lokalnih izbora, već o odlaganju.

“Takva situacija proizvela totalnu pravnu anarhiju, percepciju da izbori zavise od onoga ko je na vlasti. Organi za sprovođenje izbora nijesu se snašli, pa je to dovelo do haotične situacije u dijelu rokova i izbornih radnji”, piše u saopštenju.

Gulijev je naglasio važnost saradnje, dijaloga, rada na poglavljima 23 i 24, kao i značaj evropskog puta na kome je Crna Gora značajno odmakla.

On je kazao da Crna Gora ima odlične šanse da “popuni rupe na putu ka EU“ i naveo da se nada da će se sve te promjene odigrati uz podršku Demokrata.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Spomenik Mirzi Delibašiću biće otkriven 31. maja ispred KSC...

Medijima će se ovom prilikom obratiti načelnik Opštine Centar Srđan Mandić, ministar kulture i sporta KS Samir...

Sjutra kiša

Ponegdje su moguće i kratkotrajne vremenske nepogode praćene gradom. Kako je saopšteno iz Zavoda...

Đoković: Volio bih da se vratim u Australiju, ne...

Slijedi potencijalno komplikovan meč sa Dijegom Švarcmanom. „Dijego je jedan od najbržih igrača na...

Kovačević: Opština Nikšić donirala 11.000 eura za rekonstrukciju Specijalne...

Kovačević se, kako je saopšteno, zahvalio na priznanju i istakao da mu je zdravlje građana na prvom...

Konatar: Ekonomski gledano Otvoreni Balkan je dobra inicijativa

Crna Gora mora da obrati posebnu pažnju na razvoj energetike i poljoprivrede jer to može da bude...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare