Bećirović: Đukanović dokazani borac za crnogorsku državu, u nedjelju pokažite hrabrost i čojstvo

Poruka podrške aktuelnom šefu države i predsjedničkom kandidatu Demokratske partije socijalista (DPS) Milu Đukanoviću došla je i iz susjedne Bosne i Hercegovine. Član Predsjedništa BiH Denis Bećirović uoči drugog kruga predsjedničkih izbora na početku svog obraćanja kazao je da su pred Crnom Gorom sudbonosni izbori.

“Nije svejedno šta ćete odlučiti u nedjelju. Nije svejedno ni nama u Bosni i Hercegovini kakav ćete izbor napraviti. Mi našu Bosnu i Hercegovinu nikada nećemo izdati. Nemojte ni vi Crnu Goru. Nemojte izdati pretke, nemojte izdati historiju, čuvajte državu “, jasan je Bećirović.

Crna Gora i Bosna i Hercegovina spadaju u red najstarijih država u Jugoistočnoj Evropi i kao član Predsjedništva države Bosne i Hercegovine, kako je kazao, njegova je i ljudska i politička obaveza da podrži snage koje se bore za očuvanje nezavisne Crne Gore.

Prema njegovim riječima neku su mu poručili da ne rizikuje i da ne podrži predsjednika Mila Đukanovića, ali, kako je saopštio, na kalkulantske računice nikada nije pristajao.

“Ja sam čovjek koji ima stav jasan i glasan, precizan i nedvosmislen. Bezrezervno podržam ljude koji se bore za nezavisnu Crnu Goru. Predsjednik Milo Đukanović je dokazani borac za crnogorsku državu i prijatelj Bosne i Hercegovine”, poručio je Bećirović.

U nastavku obraćanja ukazao je da su naše dvije države ugrožene od istog velikodržavlja.

“Nemojte dozvoliti da Crnu Goru pokore protogonisti velikodržavlja. Pokažite da multietnička i antifašistička Crna Gora je u najboljem interesu i Crne Gore i cijele regije i cijele Evrope. Čuvajte antifašističku i mutietniču Crnu Goru”, dodao je on.

Na kraju svog obraćanja član Predsjedništva BiH pozvao je građane da u nedjelju svi do jednog izađu na izbore i, kako je ocijenio, spasu Crnu Goru.

“U nedjelju pokažite hrabrost i čojstvo. Neka vječno živi Crna Gora. Neka vječno živi Bosna i Hercegovina. Neka vječno živi savezništvo države Bosne i Hercegovine i države Crne Gore”, zaključio je Bećirović.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Majkl Pens predao dokumente za predsjedničku kandidaturu

Rojters nije u mogućnosti da odmah potvrdi autentičnost prijave na veb stranici Komisije. Pens...

Sjutra promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalim

Ujutru je na sjeveru po kotlinama moguća magla. Kako je saopšteno iz Zavoda za...

Milatović i Đurović prisustovali prijemu povodom šeste godišnjice učlanjenja...

Domaćini prijema bili su predsjednik Vlade i koordinator Ministarstva vanjskih poslova Dritan Abazović i rukovodilac radom Ministarstva odbrane ministar Filip...

Britanska vlada smjestiće na barže 1.000 migranata – tražilaca...

Još dvije barže - pored jedne koja bi u naredne dvije sedmice trebalo da bude usidrena u...

Predizborna kampanja nije dinamična kao prethodne, politika se ‘preselila’...

Politikolog Predrag Zenović ocijenio je da aktuelna predizborna kampanja nije dinamična kao prethodne. Smatra da se ulazi...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare