test

Bećirović: Đukanović dokazani borac za crnogorsku državu, u nedjelju pokažite hrabrost i čojstvo

Standard

29/03/2023

15:51

Poruka podrške aktuelnom šefu države i predsjedničkom kandidatu Demokratske partije socijalista (DPS) Milu Đukanoviću došla je i iz susjedne Bosne i Hercegovine. Član Predsjedništa BiH Denis Bećirović uoči drugog kruga predsjedničkih izbora na početku svog obraćanja kazao je da su pred Crnom Gorom sudbonosni izbori.



“Nije svejedno šta ćete odlučiti u nedjelju. Nije svejedno ni nama u Bosni i Hercegovini kakav ćete izbor napraviti. Mi našu Bosnu i Hercegovinu nikada nećemo izdati. Nemojte ni vi Crnu Goru. Nemojte izdati pretke, nemojte izdati historiju, čuvajte državu “, jasan je Bećirović.

Crna Gora i Bosna i Hercegovina spadaju u red najstarijih država u Jugoistočnoj Evropi i kao član Predsjedništva države Bosne i Hercegovine, kako je kazao, njegova je i ljudska i politička obaveza da podrži snage koje se bore za očuvanje nezavisne Crne Gore.

Prema njegovim riječima neku su mu poručili da ne rizikuje i da ne podrži predsjednika Mila Đukanovića, ali, kako je saopštio, na kalkulantske računice nikada nije pristajao.

“Ja sam čovjek koji ima stav jasan i glasan, precizan i nedvosmislen. Bezrezervno podržam ljude koji se bore za nezavisnu Crnu Goru. Predsjednik Milo Đukanović je dokazani borac za crnogorsku državu i prijatelj Bosne i Hercegovine”, poručio je Bećirović.

U nastavku obraćanja ukazao je da su naše dvije države ugrožene od istog velikodržavlja.

“Nemojte dozvoliti da Crnu Goru pokore protogonisti velikodržavlja. Pokažite da multietnička i antifašistička Crna Gora je u najboljem interesu i Crne Gore i cijele regije i cijele Evrope. Čuvajte antifašističku i mutietniču Crnu Goru”, dodao je on.

Na kraju svog obraćanja član Predsjedništva BiH pozvao je građane da u nedjelju svi do jednog izađu na izbore i, kako je ocijenio, spasu Crnu Goru.

“U nedjelju pokažite hrabrost i čojstvo. Neka vječno živi Crna Gora. Neka vječno živi Bosna i Hercegovina. Neka vječno živi savezništvo države Bosne i Hercegovine i države Crne Gore”, zaključio je Bećirović.

Izvor (naslovna fotografija):

Denis Bećirović

Ostavite komentar

Komentari (0)