Bez obzira na odstupanja predsjedništvo Demokrata jednoglasno za Krivokapićevu Vladu

Predsjedništvo Demokratske Crne Gore jednoglasno je donijelo odluku i ovlastilo poslanike te partije da glasaju za izbor 42. Vlade Crne Gore, iako se ističu da postoje brojna odstupanja od prvobitnog dogovora.

“Bez obzira na sve nepoznanice koje su pratile pregovarački proces, odustajanje pojedinih kandidata, zatim odricanje od kandidata, odustajanje od utvrđene metodologije pregovaračkog procesa, te diskriminaciju najvećeg broja predstavnika političkih subjekata, zatim nepoštovanja dogovora i prve izjave tri lidera, Predsjedništvo smatra da 42. Vladi Crne Gore treba dati šansu, uz napomenu da zbog promjene metodologije i samostalnog pristupa u sačinjavanju predloga, mandatar i svi članovi vlade preuzimaju najveću odgovornost, ali i slavu za rezultate te Vlade”, navode Demokrate.

Kao što je i prethodno najavljeno, sjednica Predsjedništva Demokrata održana je odmah nakon što je mandatar Zdravko Krivokapić upoznao javnost o konačnom predlogu sastava nove Vlade Crne Gore.

“Na ovaj način, Predsjedništvo, kao nadležni organ Demokratske Crne Gore donijelo je odluku u najkraćem mogućem roku krunišući tako konstruktivno i odgovorno djelovanje Demokrata u procesu smjene dosadanje vlasti na bazi izborne volje gradjana iskazane na izborima 30. avgusta”, zaključuje se u saopštenju.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Vogue će objaviti novu naslovnicu s Kamalom Haris nakon...

Kritičari su se odmah obrušili na fotografiju koja je krasila štampani primjerak izdanja za februar, komentarišući da...

CKM: Ministri na sjednici Skupštine prkosili Crnoj Gori

Kako dodaju, njihov gest je presedan koji zaslužuje svaku osudu.

Šćepanović: Skupštini novi rok da se izjasni o ocjeni...

Ranije danas predsjednik Skupštine Aleksa Bečić saopštio je da Ustavni sud traži da...

ASK: Politički subjekti da do kraja januara donesu odluku...

Iz ASK-a su kazali da se obaveza odnosi na sve političke partije iz...

Kordić – Santander: Prava djece su važan dio procesa...

Ona je poručila da stvaranje svih preduslova za kvalitetan razvoj djece predstavlja ulaganje...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare