BIA odobrila preletačima da se vrate na funkcije u ANB

Zahvaljući procjeni kolega iz srpske tajne agencije BIA, većina smijenjenih rukovodilaca sektora u Agenciji za nacionalnu bezbjednost, koji su u međuvremenu “promijenili stranu”, vraćena je u protekla dva mjeseca na svoju staru poziciju, saznaju Dnevne novine.

Dnevne novine pišu da su upravo ove procjene i bile razlog zašto je direktor ANB-a Dejan Vukšić učestalo boravio u prethodna dva i po mjeseca u beogradskom naselju Banjica gdje je sjedište Bezbjednosno-informativne agencije, odakle se vraćao sa podacima koji od bivših rukovodilaca zbog “promjene strane” može biti vraćen na staru pozicija.

Ove kadrovske promjene u ANB-u, su prema tvrdnjama Dnevnih novina, prošle nezapaženo, a njima su uglavnom na rukovodeće pozicije vraćeni prethodno smijenjeni rukovodioci i pripadnici postojećeg operativnog sastava ANB-a.

“Gotovo svim sadašnjim kadrovima zajednički imenitelj je podrška SPC, a onda i konekcije sa koncernom Vijesti i strukturama BIA, na koje je preko bliskih srodnika nastanjenih u Srbiji vršen pritisak da “promijene stranu”. U tu svrhu BIA je vršila provjere za ta lica, čiji su rezultati prezentovani prilikom prethodne dvije posjete Beogradu Dejanu Vukšiću”, navodi izvor Dnevnih novina koji je navodno upućen u najnovija dešavanja unutar zidina ANB-a.

Da je veza između ANB-a i SPC prisna, juče je u svom saopštenju spomenuo predsjednik PzP-a Nebojša Medojević koji između ostalog naveo da se “nada da će naši monasi i sveštenici uskoro prestati da se bave biznisom, da vode kadrovsku politiku u MUP-u i ANB-u, postavljaju ambasadore i da će se što prije vratiti svom osnovnom cilju”.

Dnevne novine dalje pišu da su po oprobanom receptu poznatom u istoriji tajnih službi, izvršeni razni pritisci na pojedine rukovodioce iz bivšeg sastava koji su potom promijenili stranu (“preletači”), dok su drugi sve vrijeme bili klasični “spavači” koji su zapravo sada dočekali svojih “pet minuta”. (Pozicije i imena poznate redakciji Dnevnih novina)

“Određenu odgovornost za to imaju i pojedini rukovodioci iz prethodne garniture, a posebno oni u čijem je opisu posla bila upravo identifikacija i borba protiv raznih “spavača”, krtica, “remetilačkih elemenata” itd., ali ako se uzme u obzir činjenica da je i taj segment službe bio prošaran “prele tačima”, jasno je zašto se u tome omanulo”, navode Dnevne novine.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Pred sudstvom veliki izazovi i problemi

Vučković je ukazujući na brojne probleme sa kojima se sudstvo suočava kazala da nezavisnost sudstva omogućava svima...

Predstavljen glavni projekat Skloništa za napuštene životinje

Darinka Martinović Milošević, pomoćnica sekretara Sekretarijata za uređenje prostora kazala je da je bio poseban izazov izabrati...

Svi preminuli mlađi od 40 godina bili nevakcinisani

Takođe, osam od deset hospitalizovanih pacijenata su oni koji nijesu imunizovani, saopštavaju iz Instituta.

U Aziji oduzeto više od 55,6 miliona tableta metamfetamina

„Laos je juče prijavio zapljenu 55,6 miliona tableta metamfetamina i 1.537 kilograma kristal meta“, rekao je Džeremi Daglas,...

Hrvatica opsovala muža i dobila 45 dana zatvora

Prema presudi, Gabi je prošle godine u septembru oko 13.20 sati u porodičnoj kući na zagrebačkom području...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare