BIA odobrila preletačima da se vrate na funkcije u ANB

Zahvaljući procjeni kolega iz srpske tajne agencije BIA, većina smijenjenih rukovodilaca sektora u Agenciji za nacionalnu bezbjednost, koji su u međuvremenu “promijenili stranu”, vraćena je u protekla dva mjeseca na svoju staru poziciju, saznaju Dnevne novine.

Dnevne novine pišu da su upravo ove procjene i bile razlog zašto je direktor ANB-a Dejan Vukšić učestalo boravio u prethodna dva i po mjeseca u beogradskom naselju Banjica gdje je sjedište Bezbjednosno-informativne agencije, odakle se vraćao sa podacima koji od bivših rukovodilaca zbog “promjene strane” može biti vraćen na staru pozicija.

Ove kadrovske promjene u ANB-u, su prema tvrdnjama Dnevnih novina, prošle nezapaženo, a njima su uglavnom na rukovodeće pozicije vraćeni prethodno smijenjeni rukovodioci i pripadnici postojećeg operativnog sastava ANB-a.

“Gotovo svim sadašnjim kadrovima zajednički imenitelj je podrška SPC, a onda i konekcije sa koncernom Vijesti i strukturama BIA, na koje je preko bliskih srodnika nastanjenih u Srbiji vršen pritisak da “promijene stranu”. U tu svrhu BIA je vršila provjere za ta lica, čiji su rezultati prezentovani prilikom prethodne dvije posjete Beogradu Dejanu Vukšiću”, navodi izvor Dnevnih novina koji je navodno upućen u najnovija dešavanja unutar zidina ANB-a.

Da je veza između ANB-a i SPC prisna, juče je u svom saopštenju spomenuo predsjednik PzP-a Nebojša Medojević koji između ostalog naveo da se “nada da će naši monasi i sveštenici uskoro prestati da se bave biznisom, da vode kadrovsku politiku u MUP-u i ANB-u, postavljaju ambasadore i da će se što prije vratiti svom osnovnom cilju”.

Dnevne novine dalje pišu da su po oprobanom receptu poznatom u istoriji tajnih službi, izvršeni razni pritisci na pojedine rukovodioce iz bivšeg sastava koji su potom promijenili stranu (“preletači”), dok su drugi sve vrijeme bili klasični “spavači” koji su zapravo sada dočekali svojih “pet minuta”. (Pozicije i imena poznate redakciji Dnevnih novina)

“Određenu odgovornost za to imaju i pojedini rukovodioci iz prethodne garniture, a posebno oni u čijem je opisu posla bila upravo identifikacija i borba protiv raznih “spavača”, krtica, “remetilačkih elemenata” itd., ali ako se uzme u obzir činjenica da je i taj segment službe bio prošaran “prele tačima”, jasno je zašto se u tome omanulo”, navode Dnevne novine.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Šta svijet može očekivati u slučaju katastrofe u nuklearnoj...

“Svaki napad na nuklearne elektrane je samoubilački”, rekao je prošle sedmice generalni sekretar Ujedinjenih naroda Antonio Gutereš, te je...

Njemačka neće odgovoriti na poziv za ukidanje ruskih turističkih...

Države koje podržavaju takvu zabranu kažu da Rusi ne bi trebalo da budu u mogućnosti da idu...

Demokrate: Abazović i dalje nije svjestan da mu riječ...

Prvo, smatraju Demokrate, Abazović očito i dalje, kako kažu, nije svjestan da su mu propali koncepti obje...

Nikolić: Abazović pokušava “političkim mehanizmom“ Mandića, koji se napaja...

“Upravo taj “mehanizam” mu je omogućio da bude premijer, kako bi se Crna Gora vratila na put...

Sud u Mjanmaru osudio svrgnutu liderku zemlje za još...

U četiri slučaja korupcije o kojima je odlučeno u ponedjeljak, Su Ći je navodno zloupotrebila svoj položaj...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare