test

Blagota Mitrić o Bečićevom gafu: IZGLEDA DA JE, IPAK, POMOGAO

Standard

24/09/2020

11:02

Du­go­go­di­šnji pro­fe­sor Prav­nog fa­kul­te­ta, bivši pro­de­kan i de­kan Prav­nog fa­kul­te­ta i pred­sjed­nik i su­di­ja Ustav­nog su­da Cr­ne Go­re Blagota Mitrić aktivan je na društvenim mrežama. Osvrnuo se i na aktuelna dešavanja u politici. Objavu prenosimo integralno.

Dragi gospodin bog, a da ko drugi, pa kad ovaj naslov pročitate iz pera jednog ateiste, znajte da je to cijela istina.(ah, opet se ponavljam, iako sam bio odličan đak i student).

Neko se čudo desilo ispod Ostroga između utorka uveče i srijede ujutro i samo on i svi sveci znaju koje. (Ja znam da pare sigurno nijesu, iako postoji ona narodna “pare vrte đe burgija neće…” Ali, postoji i ona Njegoševa “Tvrd je orah voćka čudnovata….”).

Kad i prof. Krivokapić, u svojstvu predloženog mandatara od strane poslaničke većine, kaže decide – “jedino pravilo koje sam naučio u politici za ovih 50 dana je da nema pravila i da nije bilo nikakvog dogovora” ili tako nekako, što je za mene bilo nevjerovatno, obzirom na prisutne i na mjesto održavanja dogovora…

I treba mu vjerovati, ja mu,lično, vjerujem, ali je znao, ili je, bar, morao znati, da postoje neđe neka pravila i u politici, kao što odlično zna da se, naprimjer, na Univerzi radi po nekim pravilima, kao i u svim drugim djelatnostima i odnosima…Samo ih treba upoznati i PRIMJENJIVATI PROPISANO!

Digresija:, da skrenem pažnju na sledeće – dosadašnji premijer je javno rekao da postoje pare u budžetu i za plate i za penzije, a dolazeći premijer je, takođe, javno rekao da u budžetu nema para od novembra ni za plate, ni za penzije, pa se postavlja pitanje, čitaju li oni istu knjigu o budžetu, ili ne…

Sve u svemu, cijeli tok Skupštine protekao je za nevjerovati korektno i mirno od strane svih prisutnih, osim što je izabrani predsjednik Skupštine na kraju napravio, odnosno ponovio jedan mali nepravni “gaf”, kad je polagao zakletvu, čiji je tekst pravom propisan, kad je na kraju zakletve dodao svoje riječi “tako mi bog pomogao”, pa, svjestan da je, ipak, pogriješio i da bi se opravdao, dodao da su to govorili i neki drugi koji su polagali zakletvu za istom govornicom.

Istina je, ali za nauk – “NE MOŽE SE IZ TUĐEG NEPRAVA IZVLAČITI SVOJE PRAVO.” (“đavo te pozoba, ne moš nikako bez te lopte po vas dan”- rekla bi svojevremneo moja baba Mama, kao što cijeli radni vijek i poslije ne mogu bez prava…I bez prava i sloboda svih građana CG) Eto tako, ja i sad “držim čas…”

Ostavite komentar

Komentari (0)