Bogdanović: Adžić da dostavi informacije iz istrage o oštećenju vladinog aviona

Predsjednik Kluba poslanika Boris Bogdanović obratio se ministru unutrašnjih poslova Filipu Adžiću da, u skladu sa članom 50 Poslovnika Skupštine Crne Gore, dostavi informaciju iz sprovedene istrage povodom oštećenja vladinog aviona na aerodromskoj pisti u Golubovcima, na letu Ljubljana – Podgorica, prilikom povratka Delegacije Skupštine Crne Gore na čelu sa njenim tadašnjim predsjednikom Aleksom Bečićem.

”Naime, prilikom povratka Delegacije Skupštine Crne Gore koju je predvodio Aleksa Bečić, pilot Vladinog aviona tokom slijetanja nije uspio da spusti stajni trap, te je izvjestan vremenski period kružio iznad Podgorice, a zatim kada je isti aktivirao alternativnim putem pilot je nastavio i uspješno završio slijetanje, nakon čega se tokom rulanja po aerodromskoj pisti stajni trap uvukao, a avion oštetio”, naveo je Bogdanović.

Simptomatično je, ističe on, da se ovaj incidentni događaj desio samo 15 dana prije praćenja Alekse Bečića od strane, kako Europol tvrdi, članova kavačkog klana.

”Gospodin Filip Adžić je nakon sedam dana dostavio šturo obavještenje da je incidentni događaj predmet istraživanja Nacionalne komisije za istraživanje nesreća i ozbiljnih nezgoda vazduhoplova, događaja koji ugrožavaju sigurnost željezničkog saobraćaja i pomorskih nezgoda i nesreća, kao i da se od strane Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici vodi izviđajni postupak. Pri tome ne navodeći šta je Ministarstvo preduzelo tim povodom, da li raspolaže informacijom da je bila ugožena bezbjednost predsjednika Skupštine Alekse Bečića, da li je njegovo kretanje eventualno bilo poznato članovima Kavačkog klana, koji su ga tajno pratili”, pita Bogdanović.

Bogdanović se takođe obratio Osnovnom državnom tužilaštvu sa zahtjevom u vezi informacije da li se pred tim organom vodi izviđajni postupak, koje su mjere, radnje i aktivnosti preduzete do dana podnošenja ovog zahtjeva.

”Očekujemo da će javnost biti upoznata i da će joj biti predočeni svi detalji, kao i da će Osnovno državno tužilaštvo imati ozbiljniji i profesionalniji pristup od Ministarstva unutrašnjih poslova”, poručio je on.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

MRSS: Subota, nedjelja i ponedjeljak neradni dani za zaposlene...

''Na osnovu Zakona o svetkovanju vjerskih praznika ("Službeni list...

VOJINOVIĆ: Očekujem da ministar prosvjete bude protiv potpisivanja ovakvog...

"Želim da vjerujem da to jeste i principijelni stav gospodina Vojinovića i da...

Uprava policije demantuje: Nije izdato naređenje o pripravnosti i...

- Navodi iz predmetne objave su netačni i niko od rukovodilaca Uprave policije nije dao bilo kakvo...

Eraković optužio IJZ i MZ za katastrofalne procente vakcinacije...

Ovaj rezultat je ocijenio katastrofalnim i kazao da je ova stopa vakcinacije vraćanje u srednji vijek. Konstatovao...

Spašeni turisti, satima zaglavljeni u stijeni u Vusanju

“Evakuacija sa nepristupačnog terena trajala je gotovo sedam sati”, saopštili su iz GSS-a.  . Oni...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare