Borovinić Bojović – Adams: Podrška Belgije u borbi protiv COVID-19

Ministarka zdravlja dr Jelena Borovinić Bojović razgovarala je danas sa NJ.E. Koenradom Adamsom, izvanrednim i opunomoćenim ambasadorom Kraljevine Belgije u Crnoj Gori.

Ona je upoznala belgijskog ambasadora sa nezavidnom epidemiološkom situacijom koju je zatekla u decembru prošle godine, na početku mandata, kao i sa aktivnostima koje su sprovedene proteklih mjeseci, u cilju suzbijanja širenja virusa COVID-19, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Kako navode, ministarka Borovinić Bojović naglasila je da su, nakon samo dva mjeseca intenzivnih bilateralnih sporazuma, u Crnu Goru stigli prvi kontingenti vakcina protiv korona virusa, kao i da je, zahvaljujući rigoroznim mjerama i prije svega pojačanoj kontroli njihove primjene, epidemiološka situacija u Crnoj Gori značajno povoljnija u odnosu na kraj prošle godine.

Ministarka zdravlja je navela da se vakcinacija sprovodi planiranim tempom i da masovna vakcinacija počinje u drugoj polovini aprila, dolaskom kontingenta od 200 hiljada vakcina Sinofarm, nakon čega stižu i nove doze vakcina Sputnik V, Astra Zeneka i Fajzer, piše u saopštenju.

Prema njenim riječima, u situaciji kada se cijeli svijet bori sa pandemijom izazvanom virusom COVID-19, najvažniji su solidarnost i zajednički rad. Stoga je, ministarka Borovinić Bojović uputila veliku zahvalnost Kraljevini Belgiji i njenim građanima na dosadašnjoj podršci i pomoći koju su pružali i pružaju Crnoj Gori.

Ambasador Adams zahvalio se ministarki na prijemu, izražavajući zadovoljstvo što je ponovo u Crnoj Gori i u prvoj zvaničnoj posjeti novoformiranoj Vladi. Kako je naveo Belgija ima veoma dobru saradnju sa Crnom Gorom na državnom niovu, koja će se u narednom periodu unapređivati. Ambasador Adams pohvalio je javnu kampanju za promociju vakcinacije, koju je pokrenula Vlada Crne Gore i kojom se građani pozivaju da prime vakcinu portiv COVID-19, kazali su iz Ministarstva zdravlja.

Na današnjem sastanku ocijenjeno da su pad broja oboljelih i masovna vakcinacija protiv COVID-19, veoma značajni prije svega zbog očuvanja zdravlja i života građana, ali i za održivost ekonomije i uspješnost predstojeće turističke sezone, koja je za Crnu Goru od izuzetnog značaja.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

U izraelskim napadima za pet dana ubijeno 145 Palestinaca,...

Prema podacima Palestinskog društva Crvenog polumjeseca, 17 povrijeđenih ljudi ustrijeljeno je bojevom municijom, a osam gumenim mecima....

CNP: Komemoracija povodom smrti Zefa Bata Dedivanovića u utorak

Dedivanović je rođen 1939. godine u Zatrjepču kod Podgorice. Osnovnu školu završio je u Zmajevu (Vojvodina), a...

Ministarstvo zdravlja: Dato preko 140 hiljada doza vakcina

Tokom 15. maja dato je 2.889 doza, od kojih je 2.668 prvih i 211 drugih doza.

UP: Identifkovane osobe koje su uništavale sadnice u parku

"Uvidom u video snimak i preduzetim aktivnostima na terenu policija je došla do sumnje da su osobe...

DPS: Krivokapić da prestane da se ponaša u maniru...

U suprotnom, kako navode pozivaju ga da već jednom prestane da iznosi neistine, što već dugo radi...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare