test

Ibrahimović: Bošnjačka stranka će podržati Spajića za mandatara, nama mogu biti partneri oni koji se zalažu za NATO i evropski put

Standard

01/08/2023

13:13

Predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović kazao je nakon konsultacija sa predsjednikom Jakovom Milatovićem da će Bošnjačka stranka podržati Milojka Spajića da bude mandatar za sastav nove vlade.

“Razmijenili smo stavove i razmišljanja o potencijalnom mandataru i kako bi vlada trebala da izgleda. Saglasan sam sa stavom koji po tom pitanju ima predsjednik jer se to poklapa sa našim principima”, rekao je Ibrahimović.

Dodao je da program PES-a nije u koliziji sa onim za šta se BS zalaže.

“Zato sa pravom mislim da BS treba da podrži Spajica za mandatara, ali prvo treba da se dogovorimo oko principa, pa oko mandatara, da se dođe do podrške 41 poslanika, pa tek onda da pričamo o resorima”, rekao je on.

Kako je kazao, broj podrške Spajiću raste. 

“U razgovoru sa kolegama iz ostalih manjinskih partija sam shvatio da i oni Spajića podržavaju za mandatara”, naveo je Ibrahimović.

Rekao je i da su sa Andrijom Mandićem i Milanom Kneževićem imali neformalne razgovore o potencijalnom sastavu Vlade ali da u njima nije bilo ništa konkretno.

“Nama mogu biti partneri oni koji se zalažu za NATO i evropski put”, zaključio je Ibrahimović. 

Izvor (naslovna fotografija):

Izvor: Kabinet predsjednika Crne Gore

Ostavite komentar

Komentari (0)