test

Bošnjačka stranka utvrdila izbornu listu za poslanike

Standard

03/08/2020

15:22

Glavni Odbor Bošnjačke stranke usvojio je odluku o samostalnom nastupu i utvrdio izbornu listu za parlamentarne izbore, koji će se održati 30. avgusta.

“Na izbornoj listi, koja nosi naziv „Bošnjačka stranka-Ispravno-Rafet Husović“, nalaze se uspješni i dokazani pojednici, kao i mladi ljudi, koji predstavljaju budućnost Bošnjačke stranke i Crne Gore.

S ponosom ističemo da su pripadnice ljepšeg pola adekvatno zastupljene na listi, na svakom trećem mjestu, čime se šalje jasna poruka da je Bošnjačka stranka zastupnik ideje afirmacije učešća žena u politici”, saopštili su iz BS-a.

Prvi na listi je dosadašnji poslanik Ervin Ibrahimović, nakon koga slijede Amer Smailović iz Bijelog Bolja, profesor engleskog jezika i književnosti i potpredsjednik OO BS Bijelo Polje. Na trećem mjestu je Kenana Strujić-Harbić, predsjednica pljevaljskog odbora BS i predsjednica Foruma žena BS. Na četvrtom mjestu je Suljo Mustafić, politički direktor BS i aktuelni direktor Zavoda za zapošljavanje. Na petom mjestu je Damir Gutić, predsjednik plavskog odbora BS i direktor Uprave za vode.

Ostavite komentar

Komentari (0)