Izvor:rtcg

BOŽOVIĆ POSJETIO JOANIKIJA: “Nesporazumi i problemi da se rješavaju mirno”

Ambasador Srbije Vladimir Božović posjetio je u Vladičanskom dvoru u Niksiću episkopa budimljanskog-nikšićkog Joanikija i niksićke sveštenike, koji su sinoć pušteni iz pritvora. Prenio im je pozdrave predsjednika Srbije i srpskog naroda i izrazio uvjerenje da će se svi nesporazumi i problemi rješavati mirno, dijalogom i uz puno poštovanje kako domaćih zakona države Crne Gore tako i međunarodnih normi i standarda.

“Vladika Joanikije se srdačno i ljudski zahvalio u ime nikšićkih sveštenika i u svoje lično ime na velikoj brzi, pažnji i ljubavi koju su osjetili iz bratske Srbije. Srbiji i srpskom narodu, gdje god da je, šalje Arhijerejski pozdrav i blagoslove svetog oca našeg Vasilija Ostroškoga.Tokom razgovora upoznao je ambasadora Božovića sa svojim viđenjem svih događaja i zahvalio se preko njega i svim drugim ambasadorima u Crnoj Gori koji su izrazili interesovanje i zabrinutost za protekle događaje”, navode iz Ambasade Srbije.

Sagovornici su zaključili da svi trebaju raditi u duhu mira,ljubavi,međusobnog uvažavanja i poštovanja i dati svoj doprinos bratskim i prijateljskim odnosima Srbije i Crne Gore.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Đurović sazvala vanrednu sjednicu za 2. septembar

Oba dokumenta su potpisala 32 poslanika. " Vlada Dritana Abazovića u kontinuitetu je pokazivala...

Kina šalje trupe u Rusiju na zajedničku vojnu vježbu

Učešće Kine u zajedničkim vježbama "nije povezano sa trenutnom međunarodnom i regionalnom situacijom", navodi se u saopštenju...

Predate inicijative za smjenu Đurović i izglasavanje nepovjerenja Vladi

Inicijativu je potpisalo 32 poslanika. Evo šta su naveli u inicijativi: 

Crnomorska flota dobila novog komandanta

Ruske vojne baze na ovom poluostrvu bile su zahvaćene eksplozijama u prethodnih devet dana.

Nastavlja se dezinsekcija na području Podgorice

“Dezinsekcija koja će se danas vršiti obuhvatiće naselja: Tološi, Mareza, Vranići, Malo brdo, Momišići, Novi grad, Blok...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare