Brđanin preuzeo dužnost, završeni sastanci sa pomoćnicima

Zoran Brđanin, kojeg je juče Vlada imenovala za vršioca dužnosti pomoćnika direktora Uprave policije, jutros je unaprijeđen u v. d. direktora Uprave policije.

Ova informacija objavljena je i na zvaničnom Tviter nalogu Uprave policije.

Brđanin je održao satanke sa pomoćnicima direktora.

Prema zakonu, funkciju v. d. direktora Uprave policije obavlja jedan od njegovih pomoćnika. S obzirom na to da Brđanin nije bio na toj poziciji, Vlada je morala da ga imenuje za v. d. pomoćnika direktora Uprave policije kako bi mogao biti izabran za vršioca dužnosti prvog čovjeka policije.

Vlada je Brđanina juče odredila za v. d. pomoćnika direktora Uprave policije – rukovodioca Sektora policije opšte nadležnosti.

On je dosadašnji rukovodilac Odjeljenja za analitiku i unapređenje rada policije. Ranije je bio načelnik Centra bezbjednosti Kotor i savjetnik ministra unutrašnjih poslova.

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović je u predlogu koji je uputio Vladi, a u koji je Pobjeda imala uvid, obrazložio da Brđanina za v.d. direktora Uprave policije nesporno preporučile reference i izlaganja tokom intervjua.

Brđanin će status vršioca dužnosti imati dok skupštinski Odbor za bezbjednost ne dostavi mišljenje Vladi, koje je neobavezujuće.

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović izjavio je juče da se izborom Zorana Brđanina došlo do najboljeg rješenja za mjesto direktora Uprave policije.

– Sa moje strane postoji puna podrška i mislim da je to stav svih članova Vlade – rekao je Abazović novinarima.

Protiv ovog predloga je Demokratski front, iz koga je jasno poručeno da je Vlada ušla u krizu zbog izbora direktora UP.

– Moraćemo poslije 14. marta da dogovorimo dalje pravce strareškog djelovanja – rekao je jedan od lidera DF-a Milan Knežević, dodajući da neće podržati nijedno trenutno rješenje od kandidata za direktora Uprave policije.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Savjet CBCG usvojio šesti paket mjera podrške privredi i...

Ovim su stvorene pravne pretpostavke za implementaciju šestog paketa mjera koje su prvenstveno usmjerene ka mikro, malim...

Blažević: Meni je vrijeme da odem, a ne njemu

- Ne mogu da ustanem iz kreveta od šoka. Ne znam što bih rekao. Čuo sam se...

Šnicle u sosu od senfa

Sastojci: 1/2 šolje pilećeg bujona2 kašike koncentrata soka od jabuke4 ½ kašike senfa sa...

U posljednjem trenutku je izbjegnuto širenje podmetnutog požara na...

Zahvaljujući efikasnoj reakciji pripadnika Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada, u posljednjem trenutku je izbjegnuto širenje požara...

Za mjesec od korone umrlo 210 osoba

U februaru je urađeno 52.847 testova na koronavirus, što je za 8,71 odsto više u odnosu na...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare