BS: Incident u Pljevljima nastavak zastrašivanja bošnjačkog naroda

Najnoviji incident u Pljevljima, u kojem je Pljevljak Zorislav Leković ispred džamije provocirao prolaznike, noseći četničku zastavu, a nakon toga napao dvoje pripadnika bošnjačke nacionalnosti, nastavak je torture koju trpe pljevaljski muslimani u posljednjih godinu dana, poručili su iz Bošnjačke stranke reagujući na informaciju o hapšenju Lekovića koji je danas napao i uputio prijetnje više osoba u Pljevljima.

“U danu kada se obilježava Dan opštine Pljevlja, kada se svi sjećamo antifašističke borbe i kada smo pomislili da su fašistički i četnički pokreti zauvjek poraženi, nažalost, dešava se nešto što ne doprinosi multietičnosti Pljevalja i Crne Gore. Od 30. avgusta prošle godine, pljevaljski muslimani žive u konstantnom strahu od pojedinaca koji poput Lekovića narušavaju sklad, poručujući muslimanima da nijesu dobrodošli u Pljevljima”, kazali su iz BS.

Dodaju da današnji incident i napad na Belisa Pojatića, njihovog aktivistu i Sabinu Talović, aktivistikinju Sigurne ženske kuće predstavlja još jedan pokušaj demostriranja sile većine nad manjinom.

“Mi na to nećemo pristati. Nećemo dozvoliti da fašisti, pripadnici četničkih pokreta i mrzitelji bošnjačkog naroda bilo kome prijete, ugrožavaju ga ili nas proglašavaju nepoželjnima. Pozivamo ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića i direktora policije Zorana Brđanina da reaguju što je brže moguće, i da u skladu sa svojim ingerencijama preduzmu sve moguće radnje, kako bi ovaj slučaj dobio potpuni epilog”, navodi se u saopštenju BS.

Dodaju da će Bošnjačka stranka obavijestiti međunarodne organizacije i ambasade o stanju u Pljevljima i činjenicama sa kojima se svakodnevno suočavaju muslimani u ovom gradu.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Predsjednica Slovačke uputila telegram Đukanoviću: U ovom teškom trenutku...

“Uvaženi gospodine Predsjedniče, sa dubokom tugom primila sam vijest o tragičnim događajima koji su se desili u...

Nikšićanin ranjen u tuči

Kako nam je nezvanično potvrđeno u Nikšiću je došlo do ranjavanja jedne osobe oštrim predmetom, kojoj su...

CPC će sjutra služiti liturgiju za stradale na Cetinju

Službe će, najavljuju iz CPC, služiti od 10 časova. “Pozivamo Vjerni narod da uzme...

Đukanović: Cijenimo pažnju susjeda i poruke saosjećanja i podrške...

Đukanović je, kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, danas imao odvojene telefonske razgovore sa predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem i...

Rakočević o radu policije na Cetinju: Preventivne mjere potpuno...

Očekuje da se nadležni organi što prije izjasne po pitanju eventualnih propusta u radu policije.

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare