test

BS odgovorila DSA: Ne urušavajte prava koja smo zajedno mukotrpno sticali

Standard

18/04/2024

16:08

Uvaženi prijatelji iz Demokratskog saveza Albanaca (DSA), potpuno ste promašili oblast u kojoj je Poslovnikom ustanovljeno pravo poslanika manjinskih partija da imaju potpredsjednika Skupštine Crne Gore, saopštili su iz Bošnjačke stranke.



Kako su objasnili, ovdje se ne radi o pravu, posebno ne, ističu oni, o pravu koje počiva na sili većine, već o demokratskim principima i ustaljenoj demokratskoj praksi.

„To znači, uvaženi prijatelji, da je potpredsjednik iz reda poslanika manje brojnih partija pravo tih poslanika i o tome treba da se dogovore ti poslanici, a ne da im bilo ko van te grupe nameće rješenje“, kazali su iz Bošnjačke stranke.

Upravo na tome, kažu, počiva to ustanovljeno pravo i dodaju da „u svakom slučaju u kojem bi bilo ko van poslanika manjinskih partija arbitrirao o ovom pitanju, taj potpredsjednik ne bi bio potpredsjednik poslanika manjinskih partija, već aktuelne ili neke ad hok skupštinske većine“.

„Radi javnosti, želimo saopštiti da od ukupno 11 poslanika manjinskih partija u Skupštini Crne Gore, kandidata BS Damira Gutića je za potpredsjednika Skupštine potpisom podržalo šest poslanika BS, poslanici Adrijan Vuksanović (HGI) i Mehmet Zenka (DUA), dok je usmenu podršku dao i predsjednik Force Genci Nimanbegu. Dakle, 9 od 11 poslanika. Pozivamo vas da zbog kratkoročnih ličnih i partijskih interesa ne urušavate prava koja smo zajedno mukotrpno sticali“, zaključili su iz Bošnjačke stranke.

Ostavite komentar

Komentari (0)

POVEZANI ČLANCI