CDT: Presjek nepravilnosti na biračkim mjestima do 15 sati

Centar za demokratsku tranziciju (CDT) objavio je novi presjek nepravilnosti zabilježenih na biračkim mjestima do 15 sati.

“Na biračkom mjestu broj 54 u Bijelom Polju 24 zahtjeva putem pisma popunjena su i potpisana na biračkom mjestu Takođe, na biračkom mjestu broj 3 u Bijelom Polju, 7 od 12 zahtjeva za glasanje putem pisma popunjeno je na biračkom mjestu. Svi ovi zahtjevi su prihvaćeni od strane biračkih odbora, uprkos tome što nijesu bili potpisani od strane birača”, saopšteno je iz CDT-a.

Iz CDT-a navode da na biračkom mjestu broj 54 u Bijelom Polju, jedna biračica je fotografisala glasački listić, koji je birački odbor nakon toga poništio zbog povrede tajnosti glasanja.

“Na biračkom mjestu broj 23 u Tuzima, zbog prekida napajanja električnom energijom 40 minuta se glasalo po sistemu vizuelne identifikacije. Nakon dolaska struje glasanje je nastavljeno uz primjenu elektronske identifikacije. Na biračkom mjestu broj 59 u Pljevljima član biračkog odbora koristi telefon na biračkom mjestu, što nije dozvoljeno”, naveli su iz CDT-a.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Kosovo: Uništen grafit sa Đokovićevim likom

Đokovićev lik i poruke koje su stajale pored njega prekriženi su crnom farbom, kojom je pored toga...

VDT PODGORICA ZA STANDARD: Samoinicijativno smo formirali predmet povodom...

Kako je saopšteno portalu Standard iz VDT Podgorica, to tužilaštvo je samoinicijativno formiralo predmet nakon sinoćnjeg skandiranja...

Saobraćajna nesreća u Bijeloj: Poginula starica iz Herceg Novog

Kako Novski portal saznaje u Centru bezbjednosti Herceg Novi, nesreća se desila kada je vozač parkiranog šlepera...

Ova četiri “super pića” mogu vam pomoći smanjiti rizik...

Ako se ne liječi, hipertenzija (visoki krvni pritisak) dodatno opterećuje vaše krvne sudove, srce i druge organe,...

Crna Gora dobija novi trajekt pod nazivom “Ruka pravde”

"Zahvaljujući saradnji JP Morskog dobra , ministarke Ane Novaković Đurović, lokalnih samouprava, mnogih državnih institucija i Vlade...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare