Ćorović: Premijerovi pokušaji da preduhitri i zaustavi pad Vlade djeluju infantilno

Nakon svega što su građani Crne Gore pretrpjeli u zadnjih godinu dana od Vlade Zdravka Krivokapića, počevši od zdravstvene krize i neodgovornog odnosa prema širenju zaraze, preko zaustavljanja zemlje u pristupnim pregovorima sa EU, narušavanja građanskog i sekularnog koncepta koji je Ustavom definsan, institucionalne i konstante političke krize i napetosti, segregacije po vjerskom i nacionalnom osnovu i etničkog čišćenja institucija, te međunacionalnih tenzija, prijetnji, grafita, do enormnog zaduženja zemlje i usvajanja neodrživog Budžeta države koji može dovesti do finansijskog kolapsa, pad Vlade je jedini logičan slijed događaja, saopštio je Jasmin Ćorović, potpredsjednik Bošnjačke stranke.

Ćorović dodaje da je lamentiranje nad gubitkom fotelja premijera, pojedinih ministara i pojedinih predstavnika partija koje su podržavale, još uvijek aktuelnu vlast, samo izraz nemoći i nedostatak političke kulture suočavanja sa novonastalom političkom situacijom.

“Premijerovi pokušaji da preduhitri i zaustavi pad Vlade smjenom potpredsjednika Vlade i izglasavanjem nepovjerenja Skupštini djeluju zaista infantilno. Poput davljenika koji se hvata za slamku spasa zakazane su čak tri vanredne sjednice Parlamenta, u najavi je i četvrta, ona za smjenu predsjednika Skupštine”, kaže Ćorović.


“Umjesto da se suoče sa činjenicama i da uzrok nepovjerenja Vladi traže u radu i rezultatima rada Vlade, traži se krivac tamo gdje ga nema: u manje brojnim narodima i partijama koje ih predstavljaju, ponovo ih nazivajući satelitima i krivcima za njihovu nesposobnost, u zavjeri koja je navodno osmišljenja u pojedinim ambasadama i centrima, u političkoj korupciji i navodnoj izdaji volje naroda. Treba li podsjećati da volja naroda ne može biti da se Crnu Goru gurne u političku, institucionalnu, zdravstvenu i finansijsku krizu. Narod glasa da mu bude bolje, a ne gore.
Pozivam sve građane i političke partije na suzdržanost. Brzo će doći do razrešenja situacije i ovih političkih napetosti. Crna Gora je pokazala da ima demokratskog kapaciteta za promjene. Građani se trebaju navići na novu političku realnost smenjivosti vlasti, naravno, isključivo demokratskim sredstvima i u skladu sa voljom građana i njenih predstavnika. Mjerilo povjerenja Vladi su rezultati njenog rada i tamo treba tražiti uzroke nepovjerenja. Tako to rade ozbiljna društva, ozbiljni političari i ozbiljne Vlade,” zaključio je Čorović.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

U SAD-u otkriven veliki narko-tunel iz Meksika

Tajni prolaz od Tihuane do San Dijega sadrži šine, ventilacione sisteme, struju i potporne zidove, tvrde zvaničnici.

(Video)Kad Draginja zaigra šotu

Pored radnih susreta sa iseljenicima bilo je vremena i za veselje i druženje uz muziku, pa je...

KOPOLA SNIMA SVOJ NAJVEĆI FILM IKADA: Želim da “Megalopolis”...

Kultni reditelj Frensis Ford Kopola koji je konačno ove godine dobio svoju zvijezdu na Bulevaru slavnih sprema...

Vlada u duginim bojama povodom Međunarodnog dana borbe protiv...

“Povodom 17. maja – Međunarodnog dana borbe protiv homofobije, transfobije i bifobije, zgrada Vlade Crne Gore osvijetljena...

DANU: Krajnji je trenutak da narod Crne Gore prepozna...

Stav Predsjedništva DANU prenosimo integralno: Hoćemo li se i dalje praviti da ne vidimo...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare