DANAS PREMIJERSKI SAT, PZP se vraća u Skupštinu: Brajović pita Krivokapića je li spreman da podnese ostavku

Premijer Zdravko Krivokapić odgovaraće danas na pitanja poslanika na Premijerskom satu. Predsjednik Vlade odgovaraće na pitanja o tome ko je Veljku Belivuku ukinuo zabranu ulaska u Crnu Goru, kako komentariše Izvještaj Evropske komisije, o izglasavanju Tužilačkog savjeta, da li je spreman da podnese ostavku…

Pitanje premijeru Zdravku Krivokapiću postaviće poslanik PzP-a Branko Radulović.

”Vjerujem da ste svjesni da je ovo stanje neodrživo, sa svakog aspekta i u svakom segmentu, bilo da je u pitanju etički sklop ili materijalna supstanca. Dovedena je u pitanje demontaža totalitarnog i kriminogenog režima, profesionalizacija zatočenih i politizovanih institucija, sektorske reforme, uslovi za slobodne i fer izbore i suštinski progres. Čak postoji mogućnost da se sve više devastirana, osiromašena, konfliktna i demoralisana Crna Gora vrati pod okrilje glavnih krivaca za ovakvo stanje. Krajnje je vrijeme da se prekine ovo ludilo i stanje apsurda, da se zaustavi proces dalje degradacije i nazadovanje u integracijama, da se urazumimo, da počnemo da komuniciramo na demokratskim osnovama, da se saberemo oko izgradnje bezbjedne, demokratske, prosperitetne i evropske Crne Gore, da preuzmemo odgovornost za ostvarenje tog istorijskog cilja, da iskreno pozovemo da nam u tome pomognu manjinske partije bez kojih nema ni Crne Gore. Gospodine Krivokapiću, da li ste spremni da po bilo koju cijenu ostvarimo taj uzvišeni cilj?”, navodi se u pitanju Radulovića dostavljenom Skupštini.

Ispred Bošnjačke stranke pitanje za premijera ima poslanik Ervin Ibrahimović.

”Kako ocjenjujete i komentarišete ocjene iz posljednjeg Izvještaja Evropske komisije, a odnose se na kadrovsku politiku Vaše Vlade, u prethodnih godinu dana, kao i ocjene u pogledu implementacije manjinskih prava, koje se takođe nalaze u Izvještaju?”, pitaće Ibrahimović na posebnoj sjednici.

U ime Kluba Socijaldemokrata, poslanik i predsjednik kluba Ivan Brajović pitaće premijera da li je spreman da podnese ostavku.

”Gospodine Krivokapiću, naša država se nalazi u najtežoj situaciji po svim pitanjima, sigurno od obnove nezavisnosti, a čini mi se i mnogo duže. Postoji više načina da se pokuša pronaći put za izlazak iz krize, ali sam siguran da su vanredni parlamentarni izbori najispravnije i najpoštenije rješenje. Jedan korak ka tom putu zavisi samo od Vas. Jeste li spremni da podnesete ostavku?”, naveo je Brajović.

Poslanik Socijaldemokratske partije Raško Konjević takođe će imati pitanje za predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića.

”Osjećate li odgovornost kao najodgovornija politička ličnost u državi zbog činjenice da je Crna Gora dobila najgori godišnji Izvještaj Evropske komisije, posebno u svijetlu činjenice da imamo blokadu sve tri grane vlasti, kao i da ni nakon godinu dana nije pokrenut bilo kakav dijalog vlasti i opozicije za deblokadu stanja u pravosuđu, što je jedan od ključnih uzroka zaustavljanja našeg evropskog puta?”, pitaće Konjević.

Poslanik Demokrata Boris Bogdanović pitaće premijera ko je naredio skidanje zabrane ulaska u Crnu Goru srpskim državljanima Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću.

”Da li, prema informacijama sa kojima raspolažete, u bezbjednosnom sektoru, na visokim pozicijama imamo ljude bliske nalogodavcu skidanja zabrane ulaska Belivuku i Miljkoviću”, dodaje se u pitanju Bogdanovića.

On će takođe pitati i da li skidanje zabrane ulaska ima veze sa planiranim aktivnostima organizatora ”neuspješnog parlamentarnog puča”.

Pitanje premijeru postaviće poslanica kluba Crno na bijelo, Suada Zoronjić.

”Da li je za Vas prihvatljivo da izglasavanje Tužilačkog savjeta bude uslovljeno dogovorom o rekonstrukciji Vlade?”, pitanje je poslanice Zoronjić.

Za premijera Krivokapića pitanje je uputio i poslanik SNP Dragan Ivanović, koji će pitati da li Vlada na čijem je čelu ima plan da riješi gorući problem građana Crne Gore, a to je nazaposlenost.

Poslanik DPS-a Jevto Eraković pitaće Krivokapića da li osjeća odgovornost kao predsjednik Savjeta za sprovođenje aktivnosti na odstranjivanju i iskorjenjivanju zarazne bolesti izazvane koronavirusom, za katastrofalne rezultate koje je Vlada postigla u ovom periodu.

“Da li ćete zbog toga podnijeti ostavku ili opet smatrate da je za to neko drugi odgovoran”, stoji u pitanju Erakovića.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Rakočević: U Crnoj Gori otvoren front protiv kriminala

RSE podsjeća da su od stupanja na dužnost novog Specijalnog državnog tužioca (SDT) Vladimira Novovića, u martu...

Abazović: Nemam saznanja da Pavićević radi za BIA

Ok mi je da neko od ministara ne želi da podrži neko od rješenja imenovanja na Vladi. 

“Po meni se ništa neće zvati” selektovan za program...

Od 94 prijavljena projekata debitantskih dugometražnih igranih filmova iz jugoistočne Evrope odabrano je...

Knežević ironično čestitao Mugoši: “Srećna sloboda, mučeniče DPS-a, gromado...

"Srećna ti sloboda mučeniče DPS-a, da je zdravo trošiš, gromado poštenja, podigni obrve radi Severine, Mareza se...

Samo osam članica EU bezuslovno podržava status kandidata za...

Očekuje se da pitanje davanja statusa kandidata za EU Ukrajini, što je prvi korak na dugom putu...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare