test

Dedeić u Nikšiću: Jedini sam iz Bloka za zajedničku državu imao petlju da se kandidujem

Standard

09/04/2018

08:41

Na konvenciji predsjedničkog kandidata Srpske koalicije Dobrila Dedeića, sinoć je iz Nikšića poručeno da dolazi vrijeme za ostvarenje kolektivnih prava srpskog naroda u Crnoj Gori.

“Naš cilj na ovim izborima jeste rušenje režima Mila Đukanovića. Smjena vlasti u Crnoj Gori preduslov je za zadovoljenje principa ‘Sva prava svima – jednaka prava za sve’. Ali, prije, i iznad svega, naš osnovni cilj jeste definisanje statusa za srpski narod, legitimizacija toga procesa. Moramo se prebrojati i poslati jasnu poruku da smo nezadovoljni, obespravljeni, te da je ova država protiv nas, kazao je Dedeić.

nk 2

On je naglasio da bi bilo sramotno da su Srbi ostali bez svog kandidata na predsjedničkim izborima, te da bi, u tom slučaju, srpski birači po ko zna koji put išli na mobu jednom ili drugom građanskom i crnogorskom kandidatu.

“Jedini sam političar iz Bloka za zajedničku državu koji je imao petlju da se kandiduje. Duboko vjerujem da Srbi moraju da se sabiraju isključivo oko svoje političke opcije i da, istovremeno, sačuvaju kritički stav prema ukupnim procesima u društvu. Hoćemo slobodu u Crnoj Gori, ne pristajemo da se kao jeres tumači inicijativa za obnovu zajedničke države Crne Gore i Srbije. Možemo da poštujemo Ustav i zakone, ali nam slobodu misli i ideja niko ne može uskratiti”, ocijenio je predsjednički kandidat Srpske koalicije.

“Nemamo problem sa bilo kim iz opozicije. Ali, naš put nije identičan, ne dijelimo i nemamo previše  zajedničkih vrijednosti, sem potrebe da srušimo vlast. Naš put je specifičan, mi nemamo gazde i govorimo ono što narod misli. Pritom, važno je napomenuti da na predsjedničkim izborima nema takozvanog ‘rasipanja glasova’, nema D’Ontovog količnika. Što je veći ukupan  zbir pristalica opozicionih kandidata, sa većim i ‘šarenijim’ brojem glasova iz svih struktura društva, to su ogromne šanse da Đukanović ni na koji način ne može ostvariti pobjedu u prvom krugu. A, onda je sve lakše i jednostavnije”, rekao je Dedeić.

Ostavite komentar

Komentari (0)