Demokrate: DPS i URA u petak predlažu kandidata za predsjednika Skupštine

Iz Demokratske Crne Gore poručuju da se nastavlja realizacija plana ''bestidnog prekrajanja izborne volje građana''. Ističu da su u saznanju da će DPS i URA u petak predložiti kandidata za predsjednika – predsjednicu Skupštine Crne Gore i zato, kako kažu, pozivaju''cijelu Crnu Goru da u srijedu masovno dođu na protest''.

“Nastavlja se realizacija plana bestidnog prekrajanja izborne volje građana, koji je Demokratska Crna Gora prozrela i o njemu obavijestila javnost još prije nekoliko mjeseci, dok su neki nemušto ćutali i pravili se neznaveni i neobaviješteni”, naveli su u saopštenju.

Ističu da su u saznanju da će DPS i URA u petak predložiti kandidata za predsjednika – predsjednicu Skupštine Crne Gore i zato, kako kažu, pozivaju “cijelu Crnu Goru da u srijedu masovno dođu na protest”.

“Nakon rušenja prve demokratski izabrane Vlade i razrješenja predsjednika Skupštine, DPS i njihovi novi partneri koji su se prije 30. avgusta kleli, davali časnu riječ i obećavali da neće ni u kakve kombinacije sa DPS-om, iako u značajnoj mjeri usporeni i osujećeni da u djelo sprovedu izdaju po modelu “blic kriga”, ipak će, kako smo u saznanju, pokušati da zaokruže najveću izdaju Crne Gore, prevaru njenih građana i bezobzirno cijepanje i proglašavanje nevažećim svakog glasačkog listića na kojem je avgusta 2020. godine bio zaokružen broj jedne od tri koalicije koje su kasnije tvorile većinu za promjene, a protiv DPS-a. Naime, svi su izgledi da će koalicioni partneri DPS – URA u petak predložiti kandidata za predsjednika – predsjednicu Skupštine Crne Gore. Zato pozivamo cijelu Crnu Goru da u srijedu masovno dođu na protest preko puta Hrama u Podgorici kako bi ovaj unaprijed sklepan izdajnički naum spriječili”, poručuju Demokrate.

Prema njihovim riječima, URA i moguće druge partije pobjednice na prethodnim parlamentarnim izborima su “preuzele obavezu da ne predlažu kandidate za ministarske i druge pozicije bez saglasnosti DPS-a”.

“Valjda misleći kako su i građani, a i mi njihovi predstavnici naprasno izgubili pamet i elementarnu logiku, pa će njihovim smiješnim trikovima i potezima nedostojnim zdravog razuma uspjeti da nekako ublaže i sakriju prevaru, URA i moguće druge satelitske partije pobjednice na prethodnim parlamentarnim izborima su preuzele obavezu da ne predlažu kandidate za ministarske i druge pozicije, bez saglasnosti DPS-a, pri čemu je DPS posebno zainteresovan za MUP, ministarstvo odbrane, ministarstvo finansija, direktora ANB-a, direktora Uprave policije i brojne druge pozicije unutar same državne uprave”, poručuju Demokrate.

Demokrate ocjenjuju da su građani i njihov odziv na proteste “već u velikoj mjeri usporili ili otežali izvršenje zadataka”.

“Građani i njihov masovni odziv na proteste protiv prodaje njihovih glasova DPS-u već su u velikoj mjeri usporili ili otežali izvršenje bezobraznih zadataka sa izdajničke agende sastavljene u domaćim kazinima i mafijaškim jazbinama, koje su pune tri decenije bile kontrolne sobe svih procesa u državi i regionu. Iako pokušavaju, nikad više! Sloboda se jednom osvojila i nema više nazad – uzalud svi ovi prljavi i izdajnički naumi. Zato, kako bi spriječili ovu veliku narodnu izdaju pozivamo čitavu Crnu Goru da dođe u Podgoricu na protest, koji će se, sada već tradicionalno, održati sjutra, u srijedu, u 18 časova, na bulevaru preko puta hrama Hristovog vaskrsenja”, zaključuju Demokrate.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Ministar Đeka za Standard: Odgovor na teroristički čin pokazao...

"Terorističi čin koji je, uz žaljenje za nevine žrtve, pokazao zrelost države Kosovo i kao bumerang se...

CDT: Monstat da javnosti predstavi metodologiju na osnovu koje...

Oni su pozvali Monstat da učini dostupnim javnosti ovaj važan dokument i da...

Vlahović: Povratak u devedesete kompletiran, slušamo istu naci-šovinističku propagandu

Kazao je da su stasale generacije kojima niko nije - smio ili umio...

Kurti optužio Vučića: U Briselu rekao da će Milan...

“Vučić je htio da 24. septembra pravoslavni manastir Banjska pretvori u ‘Kulu Jašarija’...

Rajnke: Potvrđena posvećenost Herceg Novog očuvanju kulturnog nasljeđa

Ovaj projekat je realizovao JU “Muzej Mirko Komenović i Galerija Josip Bepo Benković”...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare