Demokrate: DPS i URA u petak predlažu kandidata za predsjednika Skupštine

Iz Demokratske Crne Gore poručuju da se nastavlja realizacija plana ''bestidnog prekrajanja izborne volje građana''. Ističu da su u saznanju da će DPS i URA u petak predložiti kandidata za predsjednika – predsjednicu Skupštine Crne Gore i zato, kako kažu, pozivaju''cijelu Crnu Goru da u srijedu masovno dođu na protest''.

“Nastavlja se realizacija plana bestidnog prekrajanja izborne volje građana, koji je Demokratska Crna Gora prozrela i o njemu obavijestila javnost još prije nekoliko mjeseci, dok su neki nemušto ćutali i pravili se neznaveni i neobaviješteni”, naveli su u saopštenju.

Ističu da su u saznanju da će DPS i URA u petak predložiti kandidata za predsjednika – predsjednicu Skupštine Crne Gore i zato, kako kažu, pozivaju “cijelu Crnu Goru da u srijedu masovno dođu na protest”.

“Nakon rušenja prve demokratski izabrane Vlade i razrješenja predsjednika Skupštine, DPS i njihovi novi partneri koji su se prije 30. avgusta kleli, davali časnu riječ i obećavali da neće ni u kakve kombinacije sa DPS-om, iako u značajnoj mjeri usporeni i osujećeni da u djelo sprovedu izdaju po modelu “blic kriga”, ipak će, kako smo u saznanju, pokušati da zaokruže najveću izdaju Crne Gore, prevaru njenih građana i bezobzirno cijepanje i proglašavanje nevažećim svakog glasačkog listića na kojem je avgusta 2020. godine bio zaokružen broj jedne od tri koalicije koje su kasnije tvorile većinu za promjene, a protiv DPS-a. Naime, svi su izgledi da će koalicioni partneri DPS – URA u petak predložiti kandidata za predsjednika – predsjednicu Skupštine Crne Gore. Zato pozivamo cijelu Crnu Goru da u srijedu masovno dođu na protest preko puta Hrama u Podgorici kako bi ovaj unaprijed sklepan izdajnički naum spriječili”, poručuju Demokrate.

Prema njihovim riječima, URA i moguće druge partije pobjednice na prethodnim parlamentarnim izborima su “preuzele obavezu da ne predlažu kandidate za ministarske i druge pozicije bez saglasnosti DPS-a”.

“Valjda misleći kako su i građani, a i mi njihovi predstavnici naprasno izgubili pamet i elementarnu logiku, pa će njihovim smiješnim trikovima i potezima nedostojnim zdravog razuma uspjeti da nekako ublaže i sakriju prevaru, URA i moguće druge satelitske partije pobjednice na prethodnim parlamentarnim izborima su preuzele obavezu da ne predlažu kandidate za ministarske i druge pozicije, bez saglasnosti DPS-a, pri čemu je DPS posebno zainteresovan za MUP, ministarstvo odbrane, ministarstvo finansija, direktora ANB-a, direktora Uprave policije i brojne druge pozicije unutar same državne uprave”, poručuju Demokrate.

Demokrate ocjenjuju da su građani i njihov odziv na proteste “već u velikoj mjeri usporili ili otežali izvršenje zadataka”.

“Građani i njihov masovni odziv na proteste protiv prodaje njihovih glasova DPS-u već su u velikoj mjeri usporili ili otežali izvršenje bezobraznih zadataka sa izdajničke agende sastavljene u domaćim kazinima i mafijaškim jazbinama, koje su pune tri decenije bile kontrolne sobe svih procesa u državi i regionu. Iako pokušavaju, nikad više! Sloboda se jednom osvojila i nema više nazad – uzalud svi ovi prljavi i izdajnički naumi. Zato, kako bi spriječili ovu veliku narodnu izdaju pozivamo čitavu Crnu Goru da dođe u Podgoricu na protest, koji će se, sada već tradicionalno, održati sjutra, u srijedu, u 18 časova, na bulevaru preko puta hrama Hristovog vaskrsenja”, zaključuju Demokrate.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Milatović predstavio četvorogodišnji program Evrope sad: Imamo najbolji plan...

Kako je saopšteno iz Pokreta Evrope prisutni su imali priliku da “vide konkretan,...

Prijave poslodavaca za Program stručnog osposobljavanja od 11. oktobra...

Javni poziv za poslodavce iz privatnog i javnog sektora, koji obavljaju djelatnost na...

Konjević: NATO pokazao jedinstvo u djelovanju

''Moj utisak je da je NATO uradio ono što je mogao u datim...

Đukanović: Crna Gora učvršćuje svoja prijateljstva i čuva zasluženi...

On je čestitao predsjedniku Evropskog savjeta i premijeru Češke na inauguralnom sastanku Evropske...

Objavljeno ko su dobitnici Nobelove nagrade za mir

To su Ales Bijalijacki, bjeloruski aktivista i borac za ljudska prava te dvije...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare