Demokrate: Nelegitimna Vlada nastavlja kadrovski da briljira

Demokratska Crna Gora tvrdi da nova Vlada Crne Gore nastavlja sa postavljajem kadrova Demokratske partije socijalista (DPS) na važne pozicije, te da je ovaj kadrovski karambol samo formalni povratak DPS-a na vlast.

“Nelegitimna Vlada nastavlja kadrovski da briljira. Poslednje, ali sve su prilike ne i zadnje posezanje za stručnošću odnjegovanoj u DPS-u desilo se u Upravi prihoda i carina. Naime, za savjetnika za unapređenje i poboljšanje poslovnih procesa u dijelu opštih i tehničkih poslova novoimenovanog direktora Rada Miloševića iz URA, imenovan je Blažo Šaban. Šaban na ovu poziciju dolazi kao izvršni direktor kompanije Wireless Montenegro, u kojoj država ima 25 odsto vlasništva, ali koja je na kraju prethodne godine imala zabilježen akumulirani gubitak od 250 hiljada eura”, navodi se u saopštenju Demokata.

Kako navode, od vijesti o tome kako će Duško Marković biti novi predsjednik skupštinskog Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu, zatim članova organa DPS-a Marka Nišavića, Snežane Đurković, Irme Selmanović, do spomenutog Blaža Šabana.

“Međutim, nakon postavljanja “prve laste DPS proljeća” nove predsjednice skupštinskog administrativnog Odbora Suzane Pribilović, inače veteranke nasilne i protivzakonite promjene vlasti u Budvi uoči parlamentarnih izbora, sve je lako i ništa nema granice”, navode Demokrate.

Kako dodaju, sve floskule GP URA o nekakvim reformama, pomirenju, napredovanju se svode na to.

“Ako im je vraćanje DPS-a reforma, strah nas je i pomisliti šta misle kad kažu napredak. U pravu je svako ko zaključi da je ovaj kadrovski karambol kojem Crna Gora svjedoči poslednjih dana tek početak formalnog povratka DPS-a na vlast. Zaista je tako, zahvaljujući onima koji su izdali volju građana Crne Gore. Ipak, zahvaljujući njima, DPS je neformalno već mjesecima na vlasti: organizovali su i finiširali prevaru da se bez izbora, mimo volje građana vrate na vlast, dok im sramnu masku još uvijek nose URA i SNP. Sve su prilike, samo dok ih gazde ne pošalju na klupu za rezerve, što se već uveliko najavljuje u nastupima i “analizama” najprepoznatijih, višedecenijskih DPS analitičara”, zaključeno je u saopštenju Demokratske Crne Gore.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Abazović: Očekujem da posao oko kupovine Željezare danas bude...

On je kazao da su ostali da se dogovore tehnički detalji, ali očekuje da posao danas bude...

Đukanović: Dobre vijesti na početku Samita u Tirani

Đukanović je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, prisustvovao je ceremoniji potpisivanja izjave o romingu između EU...

CBCG: Započela zvanična posjeta MMF-a Crnoj Gori

Prezentujući predstavnicima MMF-a ključne trendove koji karakterišu bankarski sektor Crne Gore, Žugić je konstatovao da su banke...

Crnogorsko tužilaštvo da samoinicijativno procesuira zločine počinje tokom rata...

Najveći broj pripadnika JNA, kako se navodi u zajedničkom saopštenju tih NVO, preko 7000, koji su učestvovali...

Dragan Damjanović novi šef Radne grupe za pregovaračko poglavlje...

“Trenutna pregovaračka struktura prilagođena je zahtjevima Nove metodologije pristupanja EU sa ciljem stabilizacije ispunjenja obaveza koje proističu...

NAJČITANIJE

1 komentar

guest

1 Comment
Najpopularniji
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare
Melita
Melita
24/05/2022•19:52 19:52

Sta je, da vam nisu razalovali onog kromanjonca iz Uprave za bezbjednost hrane. Tamo vlada nevidjena pometnja, a bogami I korupcija. Neka ide Stijovicu da cuva sumu.