Demokrate: Nelegitimna Vlada nastavlja kadrovski da briljira

Demokratska Crna Gora tvrdi da nova Vlada Crne Gore nastavlja sa postavljajem kadrova Demokratske partije socijalista (DPS) na važne pozicije, te da je ovaj kadrovski karambol samo formalni povratak DPS-a na vlast.

“Nelegitimna Vlada nastavlja kadrovski da briljira. Poslednje, ali sve su prilike ne i zadnje posezanje za stručnošću odnjegovanoj u DPS-u desilo se u Upravi prihoda i carina. Naime, za savjetnika za unapređenje i poboljšanje poslovnih procesa u dijelu opštih i tehničkih poslova novoimenovanog direktora Rada Miloševića iz URA, imenovan je Blažo Šaban. Šaban na ovu poziciju dolazi kao izvršni direktor kompanije Wireless Montenegro, u kojoj država ima 25 odsto vlasništva, ali koja je na kraju prethodne godine imala zabilježen akumulirani gubitak od 250 hiljada eura”, navodi se u saopštenju Demokata.

Kako navode, od vijesti o tome kako će Duško Marković biti novi predsjednik skupštinskog Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu, zatim članova organa DPS-a Marka Nišavića, Snežane Đurković, Irme Selmanović, do spomenutog Blaža Šabana.

“Međutim, nakon postavljanja “prve laste DPS proljeća” nove predsjednice skupštinskog administrativnog Odbora Suzane Pribilović, inače veteranke nasilne i protivzakonite promjene vlasti u Budvi uoči parlamentarnih izbora, sve je lako i ništa nema granice”, navode Demokrate.

Kako dodaju, sve floskule GP URA o nekakvim reformama, pomirenju, napredovanju se svode na to.

“Ako im je vraćanje DPS-a reforma, strah nas je i pomisliti šta misle kad kažu napredak. U pravu je svako ko zaključi da je ovaj kadrovski karambol kojem Crna Gora svjedoči poslednjih dana tek početak formalnog povratka DPS-a na vlast. Zaista je tako, zahvaljujući onima koji su izdali volju građana Crne Gore. Ipak, zahvaljujući njima, DPS je neformalno već mjesecima na vlasti: organizovali su i finiširali prevaru da se bez izbora, mimo volje građana vrate na vlast, dok im sramnu masku još uvijek nose URA i SNP. Sve su prilike, samo dok ih gazde ne pošalju na klupu za rezerve, što se već uveliko najavljuje u nastupima i “analizama” najprepoznatijih, višedecenijskih DPS analitičara”, zaključeno je u saopštenju Demokratske Crne Gore.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Marković: U Srbiji ne postoji iskustvo demokratije, opstanak na...

Marković je otvoreni kritičar vlasti, ali i onih koji prećutno, ili svjesno podržavaju režim Vučića, a to...

Konjević: Ako ima potrebe, Vojska spremna da gasi požar...

"Vojska je spremna, ukoliko za tim ima potrebe, da na poziv MUP-a učestvuje u gašenju požara iz...

Bugajski: Otvoreni Balkan je inicijativa zemalja čiji je put...

Ističe da, kakva god bila kalkulacija, Crna Gora mora paziti da ne dozvoli da učešće u ovoj...

Tadić: Dvostruki standardi Zapada prema Srbiji i Ukrajini

Tadić je u kolumni za američki list Boston Herald ukazao da su ti dvostruki standardi postavljeni i...

Tamara Vučić: Kada moj muž predstavlja ekonomske rezultate pažnja...

Novinarka Hello je naime sa Tamarom Vučić, koju je predstavila kao „uspješnu mladu damu, diplomatu od karijere...

NAJČITANIJE

1 komentar

guest
1 Comment
Najpopularniji
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare
Melita
Melita
24/05/2022•19:52 19:52

Sta je, da vam nisu razalovali onog kromanjonca iz Uprave za bezbjednost hrane. Tamo vlada nevidjena pometnja, a bogami I korupcija. Neka ide Stijovicu da cuva sumu.