Demokrate: Osuđujemo skrnavljenje crkve u Kotoru, državni organi da pronađu vinovnike

Demokratska Crna Gora najoštrije osuđuje prostačko ponašanje grupe Kotorana koji su na nacionalnoj i vjerskoj osnovi prijetili i vrijeđali, a zatim i fizički ugrozili Ivanu Krivokapić, nakon što ih je prethodno upozoravala da ne sprovedu u djelo iskazanu namjeru skrnavljenja crkve Svetog Nikole u Kotoru, saopšteno je iz ove partije.

Prema njihovim riječima, u nevjerici da se to dešava u našoj Crnoj Gori, najoštrije osuđuju takav akt, bez obzira od koga on dolazio.

“Bez obzira kako se to lice zvalo, kojoj partiji, naciji ili vjeri pripadalo. U pitanju je nešto što nije primjereno drevnom gradu Kotoru, niti bilo kojem civilizovanom društvu. U Kotoru, kao u cijeloj Crnoj Gori, valja nam zajedno živjeti. I to ne jedni pored drugih ili jedni uprkos drugima, već zajedno, jedni sa drugima”, kazale su Demokrate.

Kako dodaju, očuvanje toga je cilj i ideal iza kojeg Demokratska Crna Gora stoji svim svojim bićem, idejom, kao i svakim svojim srcem.

“To je najveći kvalitet jednog društva koji moramo vratiti, i mi ćemo uprkos svim onim silama ludila i necivilizovane neobuzdanosti u tome zajedno sa svim dobronamjernim i poštenim građanima uspjeti. Zato se danas pitamo kakav to um misli da se ovim može bilo šta dobro i vrijedno postići? Kakav to um misli da se iz ovakvih stvari i nedostojnog odnosa može bilo šta dobro izroditi?”, ističu iz Demokratske Crne Gore.

Ovakvo vandalsko ponašanje, kako kažu, ne predstavlja ni jednu naciju, ni jednu vjeru, ni jedan grad ili sredinu, već isključivo lično nevaspitanje i nedobronamjernost.

“Zato pozivamo sve Kotorane i sve građane Crne Gore da ovo osude i tako se ridruže glasu ljubavi i razuma. Takođe, apelujemo na državne organe da se vinovnici pronađu i u okviru zakonskih mogućnosti najoštrije kazne, da bi se na takav način poslala poruka da kao društvo nećemo pristati da budemo taoci zla, i poruka da ovdje čuvamo najvrjednije dobro, a to je naš zajednički život”, zaključuju Demokrate.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Neradni dani povodom Ramazanskog Bajrama 13, 14. i 15....

"Državni organi, organi lokalne samouprave, javne ustanove, javna preduzeća i drugi subjekti koji...

KAZAZ ZA STANDARD: Međunarodna zajednica je izdala Crnu Goru...

"Današnja Srbija simbolički nosi teret Srebreničkog genocida i ratnih zločina i nema četvrtu...

SAD poslale dodatne trupe u Avganistan zbog povlačenja

Teški bombarderi i lovci će biti uz trupe koje se budu povlačile iz Avganistana, a među njima...

Oko 2.000 građana traži sezonski posao

On je gostujući u Jutarnjem programu kazao da je trenutno u Crnoj Gori evidentirani 56.648 nezaposlenih od...

Privredni sud odbio prigovor Vektre Jakić za eksploataciju šuma

“U rješenju Privrednog suda se navodi da su se nakon ocjene priloženih dokaza od strane protivnika predlagača,...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare