test

Đeljošaj: Očekujem da Abazović bude mandatar, to bi olakšalo pregovaračku poziciju manjinama

Standard

09/09/2022

17:11

Predsjednik Albanske alternative, Nik Đeljošaj kazao je da nakon pregovora o formiranju nove vlade očekuje da mandatar za njen sastav bude Dritan Abazović.

On je kazao da je bilo očekivano da oni koji su “bez konsultacija, brzopleto i bez analize šta sjutra” srušili 43. Vladu Dritana Abazovića, imaju plan B, odnosno drugo rješenje.

”Upozoravao sam tih dana da je to ishitrena odluka, dugoročno štetnija za naša dešavanja od odluka koje je 43. Vlada donijela za 100 dana. A situacija u našoj državi jasno pokazuje da nije bio razlog rušenja ove Vlade, ono što se bukvalno najviše tih dana potenciralo! Dritan Abazović je formirao najinkluzivniju Vladu ikada u Crnoj Gori. Manjinske partije su bili ravnopravni partneri u toj Vladi, i zastupljeni više nego ikada prije”, saopštio je Đeljošaj.

Ističe da u njegovoj stranci sa pažnjom prate razgovore oko formiranja nove Vlade i sporazum parija koje čine većinu od 41 poslanika i da očekuje da Abazović bude mandatar za njen sastav.

”Manjinama bi ova činjenica olakšala poziciju odluke da pregovaramo ali i da budemo dio 44. Vlade Crne Gore, ukoliko su javni pozivi za učestvovanje u novoj Vladi bili iskreni prema manjinama”, poručuje Đeljošaj.

Izvor (naslovna fotografija):

Nik Đeljošaj/ RTCG

Ostavite komentar

Komentari (1)

Realista

10 Sep. at 05:39

Gospodine Djeljošaj. Vi kao po ustaljenom običaju, ono što vama i vašoj koaliciji godi , prija i u interesu vam je, vi to proglašavate za istinu, zaboravljajući stvarnu istinu tj. govorite notorne neistine.
Konkretno. Najbrojnije Vlada CG sa pripadnici manjina je 41 je VLADA CG -D.Markovića u kojoj je bilo 8 članova Vlade koji dolaze iz reda manjina i to: Husović, Nuhodžić,Šehović, Nurković, Hrapović , Vučinović ,Purišić i M. Zenka.
Znači , opet obmanjuje i navodite vodu na svoju vodenicu.
Toliko o vašoj objektivnosti i zastupanju interesa manjina u CG.