Đeljošaj: Očekujem da Abazović bude mandatar, to bi olakšalo pregovaračku poziciju manjinama

Predsjednik Albanske alternative, Nik Đeljošaj kazao je da nakon pregovora o formiranju nove vlade očekuje da mandatar za njen sastav bude Dritan Abazović.

On je kazao da je bilo očekivano da oni koji su “bez konsultacija, brzopleto i bez analize šta sjutra” srušili 43. Vladu Dritana Abazovića, imaju plan B, odnosno drugo rješenje.

”Upozoravao sam tih dana da je to ishitrena odluka, dugoročno štetnija za naša dešavanja od odluka koje je 43. Vlada donijela za 100 dana. A situacija u našoj državi jasno pokazuje da nije bio razlog rušenja ove Vlade, ono što se bukvalno najviše tih dana potenciralo! Dritan Abazović je formirao najinkluzivniju Vladu ikada u Crnoj Gori. Manjinske partije su bili ravnopravni partneri u toj Vladi, i zastupljeni više nego ikada prije”, saopštio je Đeljošaj.

Ističe da u njegovoj stranci sa pažnjom prate razgovore oko formiranja nove Vlade i sporazum parija koje čine većinu od 41 poslanika i da očekuje da Abazović bude mandatar za njen sastav.

”Manjinama bi ova činjenica olakšala poziciju odluke da pregovaramo ali i da budemo dio 44. Vlade Crne Gore, ukoliko su javni pozivi za učestvovanje u novoj Vladi bili iskreni prema manjinama”, poručuje Đeljošaj.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Italijanski spasioci nastavljaju potragu za nastradalima u klizištu

Jedno tijelo je izvučeno juče dok su dvije porodice sa djecom među 11 nestalih u gradu Kazamičoli,...

Bogdanović: Ima nas i biće nas sjutra ispred Skupštine

“Sjutra će građani iz svih krajeva države još jednom dostojanstveno poručiti koga smatraju odgovornim za urušavanje građanskih...

Adžić: Netačno je odgovornost adresirati policiji, tužilaštvo efikasnije da...

“Državno tužilaštvo mora da reaguje, radnjama iz svoje nadležnosti, te da u punoj saradnji sa policijom, preduzme...

Neredi u Briselu poslije pobjede Maroka nad Belgijom

Kako su objavili mediji, okupljeni su gađali policiju kamenicama, uništavali automobile koji su se nalazili u blizini...

UNDP pokreće dijalog o rodnoj ravnopravnosti u crnogorskom društvu

Kako navode u saopštenju UNDP-a, napredak koji je ostvaren ka postizanju rodne ravnopravnosti u posljednjih četvrt vijeka,...

NAJČITANIJE

1 komentar

guest

1 Comment
Najpopularniji
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare
Realista
Realista
10/09/2022•05:39 05:39

Gospodine Djeljošaj. Vi kao po ustaljenom običaju, ono što vama i vašoj koaliciji godi , prija i u interesu vam je, vi to proglašavate za istinu, zaboravljajući stvarnu istinu tj. govorite notorne neistine.
Konkretno. Najbrojnije Vlada CG sa pripadnici manjina je 41 je VLADA CG -D.Markovića u kojoj je bilo 8 članova Vlade koji dolaze iz reda manjina i to: Husović, Nuhodžić,Šehović, Nurković, Hrapović , Vučinović ,Purišić i M. Zenka.
Znači , opet obmanjuje i navodite vodu na svoju vodenicu.
Toliko o vašoj objektivnosti i zastupanju interesa manjina u CG.