Đelošaj: Neko pokušava da samo na imovini Plantaža u Tuzima ukrade 208 miliona eura

Oko Plantaža se formirala organizovana kriminalna grupa, koja je angažovala advokatsku kuću, da bi preko svog uticaja na jednom mediju, odbranila tezu da je Opština Tuzi kriva za neki tamo porez. Zbog javnosti dužan sam da to detaljno objasnim - kazao je predsjednik Opštine Tuzi, Nik Đeljošaj.

”Plantaže su državna imovina Crne Gore. Mi kao Opština godinama trošimo ogromne resurse, kako bi pravedno i fer iskazali vrijednost te državne imovine. S druge strane imamo organizovanu kriminalnu grupu, koja umjesto da brani državni i javni interes, pokušava da nas ubijedi, da je za državu bolje da ima imovinu vrijednu 105 nego 313 miliona! Rečeno narodnim jezikom: neko pokušava da, samo na imovini Plantaža u Opštini Tuzi, ukrade 208 miliona eura. Da, dobro ste pročitali, 208 miliona eura državne imovine”, kazao je Đeljošaj.

Uopšte se, kako dodaje, ne radi o porezu, koji po zakonu pripada Opštini Tuzi.

”Preko njega se samo vodi hajka menadžementa u prisluhu sa pojedinim novinarima Vijesti protiv nas, kako bi se sakrila stvarna namjera, da se privatnicima prodaje u bescjenje državna imovina. Javno i jasno pred čitavom Crnom Gorom izjavljujem da ću vam biti smetnja u tim prljavim naumima.

Začuđujuće je i nevjerovatno kako to VDT uopšte ne reaguje, da bi zaštitilo državnu imovinu, prije nego li je ova organizovana kriminalna grupa, pozivajući se na inostranu kompaniju za procjenu vrijednosti, koja se i sama ogradila od te procjene, otuđi. (U prilogu objavljujem njihovo ograđivanje!)

Nevjerovatno je da ne reaguju ni vlasnici akcija državnog kapitala, a kao krajnju instancu pozivam premijera da svojim reagovanjem spriječi naum ove organizovane kriminalne grupe”, ističe Đeljošaj.

Krajnji cilj je, kako dalje navodi, da se imovina prodaje privitniku za mali iznos, te da se osim primarne proizvodnje, po kojima su Plantaže prepoznatljive, postave i solarni paneli preko velike površine.

”Ovo posljednje zna biti veoma uspješna priča, koju ne smijemo dozvoliti da za male pare uzme privatnik, nego da to uradi država Crna Gora. Ako, gospoda nemaju tih kapaciteta i ne znaju da to urade, predlažem da vlasništvo i upravljanje nad Plantažama prepuste Opštini Tuzi, pa da se uvjere šta ćemo napraviti sa tim preduzećem nakon par godina”, navodi Đeljošaj.

Đeljošaj poručuje da javnost treba da zna da se radi o imovini Crne Gore.

”Imovini koju, na žalost baš oni koji su izabrani da je štite, godinama obezvređuju, kako bi na kraju prodali trećim licima za neuporedivo manju cijenu od realne vrijednosti. To je, na žalost, praksa u Crnoij Gori koju poznajemo godinama, da ne kažemo desetljećima, a koja se nastavlja i u ovom primjeru. Lično ću se boriti do kraja da spriječim tu kriminalnu akciju, u uvjerenju da ću imati podršku VDT-a i Vlade, koji su, inače, prvi pozvani da sačuvaju državnu imovinu Crne Gore”, zaključio je Đeljošaj.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Crnogorsko vijeće Srbije: Glasajući za Đukanovića glasamo za budućnost...

“Glasajući za Đukanovića glasamo za budućnost Crne Gore, koja će biti lišena nacionalne, rasne, vjerske netrpeljivosti, za...

Kirbi: Rusija traži sporazum “oružje za hranu” sa Sjevernom...

Najnovija je optužba da se Rusija, očajnička za oružjem i ograničena sankcijama i kontrolama izvoza, okreće "odmetničkim"...

Sjutra oblačno, krajem dana moguća kiša

Iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju saopšteno je da će vjetar umjeren do jak, južnih smjerova.

Vuletić o izjavi Đukanovića o srpskom svetu: Tačno konstatovao...

Dodaje da vrlo slična sudbina čeka i Putinovu Rusiju u pokušaju zaokruživanja ruskog svijeta.

Putin potpisao ukaz o regrutovanju još 147.000 vojnika

Muškarci od 18 do 27 godina koji nijesu u rezervnom sastavu i “podliježu vojnoj obavezi” biće regrutovani...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare