Đukanović čestitao Štajnmajeru: Vaša posvećenost politici proširenja EU za nas su ohrabrenje

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio čestitku Predsjedniku Savezne Republike Njemačke Frank Valter Štajnmajeru povodom reizbora na funkciju predsjednika.

“Povodom Vašeg reizbora na dužnost predsjednika Savezne Republike Njemačke, u ime građana Crne Gore i u svoje ime, upućujem Vam najsrdačnije čestitke i najbolje želje za uspjeh u vršenju ove odgovorne funkcije, kojoj ste uzdigli značaj svojom ličnošću i svojim djelovanjem.

Uvjeren sam da ćete u novom mandatu kao predsjednik jedne od najuticajnijih zemalja evropske i globalne politike, u potpunosti odgovoriti na brojne i sve kompleksnije izazove, i time opravdati povjerenje njemačkog parlamenta, ali i velika očekivanja prijateljskih i savezničkih zemalja, među kojima je i Crna Gora”, naveo je Đukanović.

Predsjednik Crne Gore ističe da Štajnmajerova dokazana posvećenost politici proširenja EU, demokratizaciji i stabilnosti regiona Zapadnog Balkana, “za nas su ohrabrenje i garancija kontinuiteta podrške Njemačke reformskim naporima Crne Gore i njihovog korektnog i pravičnog vrednovanja”.

“Radujem se novim susretima sa Vama i nastavku sadržajnog političkog dijaloga. Crna Gora ostaje trajno posvećena njegovanju prijateljskih, partnerskih i savezničkih odnosa sa Saveznom Republikom Njemačkom. Molim Vas da primite izraze mog najvišeg uvažavanja i prijateljske pozdrave”, zaključio je Đukanović.

Preuzmite našu aplikaciju

spot_img
spot_img

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare