Đukanović sa predsjednicom Grčke: Pokrećemo nove veze saradnje

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović dočekan je danas uz najviše vojne i državne počasti ispred Predsjedničke palate u Atini nakon čega je imao tet-a-tete razgovor sa predsjednicom te zemlje Katerinom Sakelaropulu, koji će nastaviti na susretu delegacija Crne Gore i Grčke.

”Srdačna dobrodošlica predsjednice Grčke na početku prve zvanične predsjedničke posjete Grčkoj od obnove naše nezavisnosti. Reafirmišemo postojeće i pokrećemo nove veze saradnje i partnerstva sa istorijskim prijateljem, pouzdanim partnerom i saveznikom”, poručio je Đukanović na Tviteru.

(FOTO/VIDEO) Đukanović dočekan u Atini sa najvišim vojnim i državnim počastima

Prethodno, predsjednik Đukanović položio je vijenac na Spomenik nepoznatom vojniku na trgu Sintagma.

”Prije svega veliko mi je zadovoljstvo što sam danas u posjeti prijateljskoj Grčkoj. Hvala vam na pozivu da budem u zvaničnoj posjeti Grčkoj i, kao što rekoste, mali kuriozitet je da je ovo prva posjeta Predsjednika Crne Gore Grčkoj nakon obnove naše nezavisnosti 2006. godine”, kazao je predsjednik Crne Gore obraćajući se predsjednici Republike Grčke.

No, kako je kazao, bez obzira na to, ovo je svakako prilika da istaknemo tradicionalno prijateljstvo između naše dvije države i dva naroda.

”Takođe i da podsjetimo da su odnosi između dvije države dodatno unaprijeđeni nakon obnove nezavisnosti gdje je u međuvremenu bilo jako puno političkih kontakata na visokom nivou”, dodao je on.

On je sa visokim poštovanjem izrazio zahvalnost za podršku Grčke evropskoj i evroatlantskoj perspektivi Crne Gore i regiona Zapadnog Balkana, i kazao da je zahvaljujući tome Crna Gora već članica NATO saveza.

”Mi smo partneri u tom Savezu, a takođe, napravili smo i veoma važne korake na putu ka članstvu u EU”, kazao je Đukanović.

On je ukazao na uvjerenje da danas postoje uslovi za bitno unaprijeđenje saradnje u raznim oblastima počev od ekonomije, kulture, obrazovanja do infrastrukturnih veza između naše dvije zemlje.

”I zato vjerujem da će i ovaj naš današnji razgovor biti dobar impuls daljem unaprijeđenju našeg prijateljstva i naše međudržavne saradnje”, zaključio je Đukanović

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Evo đe neće biti struje u petak

Kako su saopštili iz kompanije CEDIS, u slučaju loših vremenskih uslova radovi će biti odgođeni.

Rusija prestaje da dijeli informacije o nuklearnom oružju sa...

Rjabkov je rekao da je Moskva zaustavila svaku razmjenu informacija sa Vašingtonom nakon što je prethodno suspendovala...

Picula: Slogan “Evrope sad” treba da bude potvrđen reformama...

On je komentarišući izbornu trku za predsjednika Crne Gore kazao i da dobar rezultat Milatovića potvrđuje odranije...

Spajić: Nedjelja ključan dan, glasajmo za svjetliju budućnost Crne...

On je pozvao građane da u drugom krugu predsjedničkih izbora glasaju za kandidata PES-a Jakova Milatovića.

Kovač: Kvona traže Južna Koreja i SAD

Kovač je, na konferenciji za novinare, rekao da su Kvon i Hon Čand Jun uhapšeni na aerodromu...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare