test

Đukanović: Spajić pokazao kukavičluk

Standard

25/04/2024

15:43

Vlada Crne Gore i pored poziva nevladinih organizacija na današnjoj sjednici nije raspravljala o kosponzorisanju rezolucuje o genocidu u Srebrenici.

Petar Đukanović iz Centra za građansko obrazovanje kaže da se ovakva odluka može smatrati kukavičlukom Spajića da se suprotstavi koalicionim partnerima.

On poručuje da je potez Vlade loš jer to ukazuje, kako kaže, da partije koje čine većinu, vođeni bivšim DF-om, imaju veći uticaj na donošenje odluka od samog PES-a.

“Mislim da ovo može da se tumači ili kao kukavičluk Spajića, da se suprotstavi koalicionim partnerima, ili njegovo vrijednosno određenje prema ovom pitanju, a oba ta aspekta priče su vrlo problematična.

Mislim da je jako loše da Crna Gora, odnosno njena Vlada, nema aktivan stav, proaktivan stav o ovom pitanju, odnosno da je bila među prvima koji su zapravo konsponzorisali rezoluciju UN-a o genocidu u Srebrenici. Neodlučnost Vlade da podrži rezoluciju UN-a može da našteti jako Crnoj Gori na unutrašnjem planu ili na onome što jeste neki međunarodni ugled države”, rekao je Đukanović.

Nakon što Spajić juče nije odgovorio na pitanje o rezoluciji već je kazao da će kosponzorisati infrastrukturu, Đukanović smatra da takva izjava nije na mjestu i da ne odgovara onome što treba da bude odnos premijera prema ovako važnom pitanju.

“Ne bih rekao da je samo pretrčao preko ovako važnog pitanja, nego i izrazio neku vrstu nipodaštavanja značaja ove teme i mislim da je to u nekom smislu i ponižavajuće u odnosu na ono što jeste stvarna žrtva genocida u Srebrenici”, poručio je Đukanović. 

Izvor: antena m
Izvor (naslovna fotografija):

Petar Đukanović

Ostavite komentar

Komentari (0)