DPS Bijelo Polje: Nedopustivo da bilo ko nad pripadnicima policije vrši diskriminaciju po nacionalnoj osnovi

Crna Gora koju su nam ostavili naši preci, koju smo stvarali svih ovih 30 godina i za koju se danas borimo, nikad ne smije biti ništa drugo do dom svih njenih građana, poručuju iz ove partije.

Povodom objelodanjenih dokumenata u kojima se jasno vidi da određena grupa pripadnika policije u Bijelom Polju ukazuje da su zbog svoje nacionalne pripadnosti ugrožavani i ponižavani od strane menadžmenta, Demokratska partija socijalista od nadležnih organa traži hitno preispitivanje odgovornosti.

“Svaki vid diskriminacije na osnovu nacionalne pripadnosti, bilo da je vršen na poslu ili u nekoj drugoj društvenoj sferi života, nedopustiv je i sraman. Tako nešto nije su skladu sa principima demokratske, građanske i sekularne države, poštovanju ljudskih i manjinskih prava, uvažavanju nacionalnih i vjerskih osjećanja. Stoga zahtijevamo od ministra Ministarstva unutrašnjih poslova Filipa Adžića i direktora Uprave policije Zorana Brđanina da u domenu svojih nadležnosti učine sve kako bi se u konkretnom slučaju zaštitila prava zaposlenih, koji su samo žrtve povampirenog nacionalizma koji je od 30. avgusta 2020. godine doživio svoju reinkarnaciju i čije recidive i nakon pada Krivokapićeve vlade nažalost ćemo osjećati još dugo”, navodi se u saopštenju bjelopoljskog DPS-a.

Crna Gora koju su nam ostavili naši preci, koju smo stvarali svih ovih 30 godina i za koju se danas borimo, nikad ne smije biti ništa drugo do dom svih njenih građana, poručuju iz ove partije.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Radovanić: Članstvo Crne Gore u EU bilo bi vjetar...

Na evropskom skupu LEAD21 učestvovaće poslanici iz brojnih evropskih država: Poljske, Finske,...

Dukaj: Radna grupa u roku završila rad i uradila...

Slijedi izrada nacrta i javna rasprava. ''Crna Gora je tako...

Radulović: Nadamo se da saobraćaj neće biti ponovo zaustavljen

To je, sa Simpozijuma Međunarodne organizacije civilnog vazduhoplovstva koja...

Biserko: Srbija pokušava da ostvari dominaciju na ZB, preko...

„Ne samo Srbija i Crna Gora, nego i Srbija i cijeli region s obzirom na to da...

RADNICI “POŠTE CG” NAKON POLITIČKOG PROGONA: “Rekli su...

"Dok ih ja tužim, pa dok se to vuče po sudovima, može proći...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare