DPS Budva: Interesuje nas zakon, a ne lični sud Carevića

Nijesmo ni očekivali da će Carević postupiti po nalogu državnih organa, jer je nadaleko poznat po bezakonju i jednoumlju koje sprovodi. No, to se ne bi moglo reći u slučajevima kad državni organi odluče u korist Carevića po prijavama za zloupotrebu službenog položaja, na čemu ćemo i ubuduće istrajno insistirati uz dostavljanje svih dokaza, saopšteno je iz budvanskog DPS-a.

“Koliko Carević drži do zakona, na to gotovo svakodnevno ukazuje i sve veći broj građanskih aktivista, političkih partija i NVO-a. Tragikomično je čitati njegova saopštenja u kojima piše o “bespoštednoj” borbi sa koalicionim partnerima za fotelje, koje su im svima itekako bitne. Lako je zaključiti da je, ipak, Careviću mnogo milija i profitabilnija opštinska od crkvene fotelje. Umjesto manipulacija, saopštite građanima Budve protiv koje odluke ili radnje ste podnijeli tužbu bilo kom nadležnom sudu? Naravno da nijeste nikome, jer ste svjesni da je sve rađeno po zakonu”, navode iz DPS-a.

Kako ističu, lični sud Marka Bata Carevića da je nešto bilo neustavno ili nezakonito jednostavno je neozbiljan i nikome važan, pa ni njegovim koalicionim patnerima.

“U odluci Komisije za žalbe postoji pravna pouka da se može predati tužba Upravnom sudu, i to je jedina instanca koja može reći je li odluka komisije zakonita ili ne. 

Prestanite već jednom da manipulišete  javnošću da nešto nije bilo po zakonu i Ustavu. Podnesite barem jednu inicijativu za provjeru zakonitosti i ustavnosti tih odluka. Znamo da vas je zaboljela činjenica koju je iznijela naša odbornica, da je Carević jedini neprocesuirani član OKG, ali će i on, bez sumnje, doći na test zakona. Dokaza ima na pretek”, zaključuje se u saopštenju DPS Budva.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

EU zaprijetila: Moraćemo da reagujemo

Samo danas je u njima poginulo najmanje 18 ljudi. Borelj...

U Crnoj Gori najviše hospitalizovanih na 100 hiljada stanovnika

U Crnoj Gori su registrovana 72 hospitalizovana na 100 hiljada stanovnika, Srbiji 56,...

Navaljni u kaznenoj koloniji 200 kilometara od Moskve

Gdje se nalazi Navaljni, najpoznatiji protivnik ruskog predsjednika Vladimira Putina, nije bilo poznato...

Češka bi mogla uvesti Sputnjik V i bez odobrenja...

U Češkoj je proteklih sedmica porastao broj slučajeva koronavirusa, pa se ta država...

Prijave protiv devet osoba zbog bakljade u Ulici Vasa...

Naime, podnijete su prekršajne prijave protiv A.M., S.R., S.R., J.V., S.V., I.Š., D.Ž.,...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare