DPS: Hitno obezbijediti grijanje i toplu vodu studentima, postupanje Bratićkinog ministarstva i uprave Studentskog doma je bestidno

Obraćanje crnogorskih studenata, koji studentski život provode u Drugoj fazi Studentskog doma u Podgorici, kojim su obavijestili javnost da nemaju grijanje i toplu vodu već neko vrijeme vikendom, a od skoro i tokom radnih dana, bi trebalo biti crveni alarm za svakoga ko misli o budućnosti ove zemlje, ocijenili su iz Savjeta mladih DPS Crne Gore.

“Studenti su, kako su saopštili, o ovom problemu obavijestili i nadležne, koji su očigledno ostali gluvi za molbe ovih mladih ljudi koji su se, zbog skromnih studentskih budžeta, odlučili na život u domu u kojem bi, ako ništa, država trebalo da obezbijedi osnovne uslove za život”, naveli su u saopštenju.

Savjet mladih DPS-a ističe da je “postupanje uprave Studentskog doma bestidno”.

“Ovakvo postupanje uprave Studentskog doma, na čelu sa direktorom Lukom Ilićem, partijskim uljebom Demokratske Crne Gore, je, blago rečeno, bestidno, s obzirom na to da u Crnoj Gori u 21. vijeku crnogorskim studentima, koji ističu da je ovo samo jedan u moru problema s kojim se suočavaju u domu, nijesu obezbijeđeni adekvatni uslovi za nesmetan svakodnevni život i učenje”, naglašavaju iz SM DPS-a.

Pitaju se kad će se “politički uhljebi koji su zaposjeli fotelje ustanova i institucija koje bi trebalo da se bave zaštitom najboljeg interesa mladih konačno početi baviti onim za šta su i plaćeni”.

“Te kad će studenti resornom ministarstvu koje predvodi Vesna Bratić prestati da budu tema samo onda kad se obilježava Međunarodni dan studenata”, dodaju oni.

Iz SM DPS-a zahtijevaju rješavanje ovog, kažu, velikog problema.

“U krajnjem, naša Komisija za studente i unapređenje obrazovnog sistema nastaviće da prati razvoj ove situacije, a Savjet mladih Demokratske partije socijalista Crne Gore zahtijeva rješavanje ovog velikog problema, te hitno obezbjeđenje grijanja i tople vode onima koji kroz svoju odluku da studiraju na crnogorskim univerzitetima ukazaše povjerenje Crnoj Gori, a sudbinu svog studentskog života predaše u ruke uprave Studentskog doma, vjerujući, valjda, da će njoj dobrobit studenta biti najvažnija tema. No u ovoj Crnoj Gori, zemlji čuda, koju, nažalost, predvode kadrovi odlazeće ekspertske postave i grijanje i topla voda postali su luksuz, iako nedavno crnogorskoj mladosti punih usta prazne priče obećavaše životni standard dalekog Luksemburga”, zaključuju u saopštenju.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Saobraćajna nezgoda između Danilovgrada i Nikšića: Jedna osoba lakše...

Oni su kazali da se nezgoda dogodila u mjestu Kujava, te da je učestovalo jedno jedno vozilo.

Kadirov pozvao na upotrebu nuklearnog oružja male snage u...

„Prema mom mišljenju, trebalo bi preduzeti drastičnije mjere, kao što su proglašenje vanrednog stanja u pograničnim oblastima...

Bastijančić: Đurović odluku o raspisivanju predsjedničkih izbora može donijeti...

Odnosno može donijeti Odluku o raspisivanju izbora i odrediti datum njihovog održavanja, pretpostavlja se, uz pravovremeno obavljene...

Kuba traži američku pomoć: Cijela zemlja ostala bez struje

Uragan Ian opustošio je tu ostrvsku državu u utorak – izazvao nestanak struje u cijeloj zemlji, sravnio...

Pet razloga zašto bi trebalo da jedete kikiriki

Konzumacija kikirikija pomaže kod regulisanja nivoa holesterola. Nekoliko istraživanja pokazalo je da kikiriki pomaže i kod snižavanja...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare