DPS Nikšić: Devet dana od početka uređenja fasada nikšićka vlast se sjetila da raspiše konkurs?!

Građani Nikšića upoznati su 6. aprila da je otpočeo Program adaptacije fasada, te da je prvi za uređenje planirani objekat, soliter kod Autobuske stanice Nikšić. Međutim, 15. aprila je objavljeno je da je raspisan Konkurs za adaptacije fasada i ravnih krovova stambenih zgrada.

 Nameće se logično pitanje: kako je uređenje već počelo, kada se devet dana kasnije tek raspisuje konkurs? Čemu služi konkurs, ako se već unaprijed znao redosljed uređenja spoljašnjosti nikšićkih zgrada?! Zašto stanari ostalih nikšićkih zgrada da gube vrijeme na prikupljanju dokumentacije i ispunjanju formulara? Čemu sva ova farsa?, pitaju se iz Opštinskog odbora DPS Nikšić.

Kako navode, ovakve (ne)prilike ne iznenađuju sve one koji prate rad aktuelne vlasti i dešavanja u Nikšiću.

“Lokalna uprava jedino umije da se hvali projektima koje je vlast na čelu sa DPS započela, a ono što sami pokušaju da urade prate netransparentni postupci, neznanje i kršenje procedura. Naravno, demagoški pričaju o otvorenosti i pravednosti, a u praksi rade sve suprotno.

Pozivamo lokalne čelnike Opštine NIkšić, da javnosti objasne sve sporne okolnosti u vezi sa pomenutim konkursom, u suprotnom jasno je da je ovaj postupak ne samo sakriven, zakulisan i netransparentan, nego ukazuje na ozbiljno kršenje procedura, skupštinskih odluka i zakona, za koje će neko morati da odgovara”, zaključuju iz DPS Nikšić.

Preuzmite našu aplikaciju

spot_img
spot_img

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare