DPS: Prekinuta sjednica SO Herceg Novi dokaz borbe za fotelje i krize unutar lokalne vlasti

Prekinuta sjednica Skupštine Opštine Herceg Novi dokaz je borbe za fotelje i krize unutar lokalne vlasti - ocijenjeno je na današnjoj konferenciji za medije Opštinskog odbora Demokratske partije u tom gradu.

Šef Kluba odbornika Vladimir Kosić je, komentarišući jučerašnja dešavanja na tek započetoj a prekinutoj sjednici Skupštine opštine Herceg Novi, ocijenio da je kriza vlasti očigledna, te da bi “svi u vlast a neće niko ni sa kim”.

”Kriza vlasti proističe iz želje za foteljama i partijskim te ličnim interesima. Problemi u koaliciji nijesu ideološke ili programske prirode”, navodi Kosić.

Skupštine se, prema njegovim riječima, ne zakazuju shodno Zakonu o lokalnoj samoupravi, da se krše Poslovnik, Statut Opštine i ne poštuje se Plan i program rada Skupštine za 2022. godinu.

”Shodno zaključku kolegijuma predsjednika Skupštine od januara na dnevnom redu morala se naći tačka “Status bolnice Meljine”, što juče nije bio slučaj – ovo je mnogo važnije pitanje od partijskih funkcija”, istakao je Kosić.

U lokalnom DPS-u navode da je u državnom kapitalnom budžetu predviđeno nešto više od 70 miliona eura za Herceg Novi i za njih je neprihvatljivo da se jedan dio tih sredstava ne opredijeli za izgradnju nove bolnice dok se za gondolu na Žvinjama opredjeljuje 12 miliona eura.

Predsjednik Opštinskog odbora DPS Herceg Novi Dejan Stojadinović lokalnu vlast nazvao je autističnom koja nije sposobna komunicirati interno a kamoli sa opozicijom.

”Jučerašnji događaji u Skupštini djeluju u najmanju ruku čudno i prosto je nemoguće ne zapitati se da li je na djelu bio dogovor predsjednika Opštine i predsjednika Skupštine. Danima mediji nagovještavaju smjenu potpredsjednice Opštine i izbor novog potpredsjednika pa je nelogično da predsjednik Katić dostavlja predlog 10 minuta pred početak zasjedanja Skupštine, na kojoj ne prisustvuje da obrazloži isti”, naveo je Stojadinović.

Kosić je dodao da Statut jasno definiše načine kako i kada prestaje mandat potpredsjednika Opštine i da će do kraja, kao Klub odbornika, insistirati na poštovanju Zakona i Statuta Opštine Herceg Novi.

Ističe i da odbornici nijesu upoznati sa Predlogom odluke o razrješenju potpredsjednice Samardžić kao ni sa eventualnim nezakonitim radnjama iz kojih proizilazi ovakav predlog predsjednika Katića.

Iz hercegnovskog DPS-a poručuju da će nastaviti sa kritikama svih anomalija u društvenoj zajednici i da ostaju otvoreni za konstruktivan razgovor na bilo koju temu.

”Uskoro očekujemo nastavak sjednice na kojoj ćemo posebnu pažnju posvetiti realnim problemima grada i lokalne samouprave i apelujemo na kolege iz vlasti da zanemare lične i partijske interese a malo više pažnje posvete gradu i građanima”, kazali su iz Opštinskog odbora DPS Herceg Novi.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Vuković: Tiranija pod rukovodstvom Abazovića

Vuković je istakla da je vlast koja “ima fluidnu većinu” bila obavezna da ih pozove na razgovor,...

Konatar: URA spremna da odloži glasanje za sudije Ustavnog...

-Ako propustimo ovu šansu i ne izaberemo sudije Ustavnog suda, gubimo nove mjesece dragocjenog vremena u institucionalnoj...

Popović: Očekujemo najmasovniji skup do sada

Svi građani koji su svjesni galopirajuće krize koja prijeti da uruši kompletan državni sistem, oni koji svakodnevno...

Šehović: Pošaljimo i večeras poruku da ne pristajemo na...

-SVI na protest - poručio je Šehović. Podsjećamo, novi protest pokreta Ima nas biće...

Vukčević: Biću blokator svakog kriminalnog plana i protivpravnog ponašanja

Predsjednik Izborne komisije Glavnog grada Veselin Vukčević, odgovorio je na zahtjev za ponovno zakazivanje sjednice komisije, te...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare