DPS Prijestonice: Cetinjani čekali Abazovića da dođe bez obezbjeđenja, on im poslao suzavac i gumene metke

Iako je jutros izazvao katastrofu na Cetinju, Dritan Abazović nastavlja da iznosi laži, pritom nastavljajući sa novim najavama od kojih, kao i uvijek kada je on u pitanju, neće biti ništa, poručeno je iz cetinjskog DPS-a.

Kako su naveli iz DPS-a Prijestonice oni neće reći ko je i što je Dritan Abazović, to su mu, kako ističu, poručili građani na Cetinju juče.

“Ne bismo ništa oduzeli ni dodali. Zna Abazović da skup na Cetinju nije imao veze sa partijama i politikom, ali mu je tako lakše da zavarava sebe i vara druge. Bila je to autentična potreba građana, da mirnim putem pokažu svoje neslaganje sa diskriminacijom koja se vrši prema Crnogorcima i drugim narodima, nasilnim nametanjem srpskog identiteta nekome ko ima svoj autentičan, vjekovima”, saopšteno je iz cetinjskog DPS.

Poručuju Abazoviću da objasni građanima kojima je policija u stanove ubacivala suzavce, koji su bez razloga povrjeđivani, svim starim i nemoćnim osobama nad kojima se policija iživljavala, kako je brutalna akcija bila za njihovo dobro.

“Neka objasni zašto su gumeni meci zviždali po prvi put po Cetinju, a demonstriralo se u prošlosti mnogo puta. Neka objasni kako je pod ćebetom, uz vojno policijski desant, u manastir koji je vlasništvo Cetinja uveo ljude koji Cetinjane preziru, crnogorsku naciju negiraju i rade na potiranju i asimilaciji svega što nije srpsko. Tokom proteklih dana, jedini ekstremizam koji smo vidjeli, bio je tamo gdje su bili ministri iz aktuelne Vlade, na čelu sa Krivokapićem, gdje su šireni četnički simboli, negirana nezavisnost susjednih država i klicano tuđim državama”, smatraju u ovom opštinskom odboru DPS-a.

Dodaju da ukoliko Abazović želi poručiti kako su na Cetinju bili nekakvi teroristi – moraće to dobro da dokaže.

“Cetinje je Abazoviću već poručilo šta misli o njemu, a uskoro će to potvrditi i na lokalnim izborima. Demokratska partija socijalista će uvijek biti tamo gdje se brane vrijednosti građanske i multietničke Crne Gore, a Abazović i njegova licemjerna partija – iz koje čas poručuju da su za ustoličenje, a čas da nijesu – neka prvo raskrste sami sa sobom i svojim kalkulacijama. I na kraju, čekali su građani juče Abazovića da dođe bez obezbjeđenja, kao što je i najavio. Nije došao. Poslao je suzavac i gumene metke. Čekali su građani i predsjednika Đukanovića. Iako je Abazović ubjeđivao ljude da on neće biti sa narodom i da je u pitanju blef, predsjednik je bio sa građanima”, zaključeno je u saopštenju.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Podjela vladajućih u Crnoj Gori na premijerove i vicepremijerove

O razrješenju potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića na predlog premijera Krivokapića raspravljaće se 3. februara. Dan kasnije 4....

Bajden: Svaki upad ruskih snaga u Ukrajinu biće smatran...

Bajden je žestoko kritikovan zbog jučerašnje izjave da bi „mali upad“ Rusije u Ukrajinu doveo do ne...

URA: Krivokapiću sada ne smetaju glasovi opozicije, dostojan premijerskog...

Oni su nastavili polemiku sa kabinetom premijera. "Nakon što je optužio za izdaju sve...

Vuković: Ne može se skratiti mandat Skupštini ukoliko sjednici...

"Ne može se skratiti mandat Skupštini ukoliko sjednici ne prisustvuje barem 41 poslanik. Jasno je da ne...

Brnabić: Vlada Srbije ukinula sve dozvole i uredbe za...

„Poništeni su svi upravni akti vezani za Rio Tinto, odnosno Rio Sava, sve dozvole, odluke, rješenje i...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare