DPS Prijestonice: Ako nastavite privođenje nevinih građana vidjećete da ne dozvoljavamo poniženja marionetske Vlade

Crnogorska javnost danas je saznala da je u sred bijela dana na Cetinju uhapšen 'terorista' Neno Kaluđerović, koji je kriv za teror hemijom koju su građani Cetinja preživjeli petog septembra, za nezakonitu i prekomjernu upotrebu sile, za desetine povrijeđenih građana i za oduzimanje slobode jednom čitavom gradu, poručeno je iz DPS-a Prijestonice.

Ipak, kako navode iz cetinjskog DPS-a, istina je mnogo drugačija i stoga se obraćaju ministru unutrašnjih poslova Sergeju Sekuloviću, kao čovjeku čiji organi i dalje progone Cetinjanke i Cetinjane.

“Ministre Sekuloviću, pošto Vaši organi lišavaju slobode poštene i nedužne građane Cetinja, objasnite crnogorskoj javnosti kakav je on to terorizam počinio petog septembra kada su građani Crne Gore koristili Ustavno pravo na slobodu okupljanja izražavajući protest protiv ustoličenja mitropolita Crkve Srbije u Cetinjskom manastiru? Jedini terorista u ovoj priči ministre Sekuloviću je Vaš premijer, koji saopštava neistine i izmišlja Molotovljeve koktele, destabilizuje državu, nezakonito naređuje iživljavanje nad građanima i sam učestvuje u širenju zaraze koja dnevno odnosi desetine života”, stoji u saopštenju.

Stoga, dodaje se, nakon što se prvo obračuna sa sopstvenim premijerom, koji po njegovom priznanju izdaje nezakonita naređenja za napad na građane, onda može da preispituje ulogu učesnika skupa petog septembra na kojem se branila čast i dostojanstvo Crne Gore.

“Ukoliko pak nastavite da privodite i zastrašujute nevine građane predstavljajući ih kao teroriste znajte da Vam to nećemo dozvoliti i da ćete se suočiti sa jasnim i efikasnim odgovorom građana Crne Gore koji neće dozvoliti poniženja marionetske Vlade. Odbor DPS Prijestonice još jednom snažno osuđuje današnji događaj i poziva na poštovanje pretpostavke nevinosti uz puno uvjerenje da je Neno Kaluđerović koristio svoje Ustavno garantovano pravo kako bi štitio interese Crne Gore”, zaključeno je u saopštenju.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

CDT: Presjek nepravilnosti na biračkim mjestima

 Takođe, na biračkom mjestu broj 3 u Bijelom Polju, 7 od 12 zahtjeva za glasanje putem pisma...

Najmanje 26 mrtvih u tornadu u SAD

Nevrijeme sa mestimičnim tornadima pogodilo je od petka, 31. marta ukupno osam američkih država.

SDT prošle godine pokrenulo 12 finansijskih istraga

Ističe se da je u oblasti oduzimanja imovine stečene krivičnim djelom i imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću,...

Eraković: Bespravna intervencija policije u Nikšiću, pokušali da izvrše...

“Danas je došlo do pokušaja remećenja izbornog procesa u Nikšiću. Primijećene su prvo određene kriminalne strukture koje...

Vučić, Rama i Kovačevski iz Verone: Otvoreni Balkan –...

„Uskoro očekujem završetak procesa osiguranja radnih dozvola i to bi bilo, usuđujem se da kažem, osnova ekonomske...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare