DPS: Turistička organizacija Opštine se narugala Ukrajincima i obrukala Budvu, tražimo javno izvinjenje njenih čelnika

Turistička organizacija metropole crnogorskog turizma po ko zna koji put potvrđuje da se usljed svoje nesposobnosti i neznavenosti, tetura svaku put kada treba organizovati promotivne manifestacije koje bi naš grad trebalo da predstave u najljepšem svjetlu, poručuje Opštinski odbor DPS Budva.

“Budvanski karneval koji otvara vrata turističke sezone umjesto poruka mira, ljubavi, razumijevanja i tolerancije jasno je pokazao da nema obzira prema žrtvama rata u Ukrajini, gdje se broj stradalih ne može izbrojati.
Ne postoji opravdanje za spajanje ruske i ukrajinske zastave na karnevalu u trenutku dok Rusija nemilosrdno razara Ukrajinu”, ističu iz budvanskog DPS-a.

Naime, kako dodaju, bez imalo obzira “organizatori karnevala poistovijetili su Ukrajinu i Rusiju stavljajući njihove zastave jednu do druge na kostimima uz pjesmu i igru”.

“Iako vjerujemo da je ovakva ikonografija rezultat nakaradnog političkog stava rukovodilaca TO Budva po kojima su i agresori i žrtve podjednako „krivi“ za ratna razaranja, čelnici ove organizacije treba da imaju u vidu da je Crna Gora uložila maksimalne napore da pomogne Ukrajini, te da je otvorila vrata svim žrtvama rata te države. Onakvom nakaradnom simbolikom, na opštinskoj manifestaciji, turistička organizacija, koju finansiraju svi naši sugrađani, ponizila je Ukrajince i pokazala ruganje i neosjetljivost za svu patnju kroz koju prolaze”, ocjenjuju u toj partiji.

Budvanski DPS osudio je, kako su kazali, čin nepoštovanja žrtava rata od strane Turističke organizacije Budva kao krovnog organizatora budvanskog karnevala.

“Pružamo maksimalnu podršku Ukrajini i Ukrajincima koji su već treći mjesec žrtve nemilosrdnog rata od strane ruskog agresora. Karneval u Budvi koji je nosio slogan “Nek’ živi ljubav”, zapravo je poslao poruku “Podržavamo rat, žrtve istog ćemo zanemariti”. Zato zahtijevamo javno izvinjenje čelnika turističke organizacije Ambasadi Ukrajine, građanima te države i svim ljudima, koje je ovaj incident duboko potresao”, zaključuju u saopštenju.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Medvedev posjetio separatistički region na istoku Ukrajine

To je jedna od najvećih ruskih delegacija koja je posjetila istočnu Ukrajinu od...

Estonija će zabraniti ulazak Rusima sa turističkim vizama

Estonski ministar vanjskih poslova Urmas Reinsalu rekao je nakon sjednice vlade 11. avgusta...

Vremenska prognoza za petak – 12. avgust

Više padavina u drugom dijelu dana. Vjetar slab do umjeren...

U Portugalu izgorjelo 10.000 hektara šume

Prema privremenoj procjeni Evropskog informacionog sistema o šumskim požarima, izgorjela je desetina od...

SAD pozvale na stvaranje demilitarizovane zone oko elektrane u...

„Borbe u blizini nuklearne elektrane su opasne i neodgovorne“, izjavio je neimenovani portparol...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare