DPS: Zdravko Krivokapić i njemu slični su samo epizodisti moderne crnogorske istorije

Učestale izjave potencijalnog mandatara Zdravka Krivokapića, pod velom odglumljene naivnosti, pokazuju ozbiljan problem u vrijednosnom sistemu osobe koja pretenduje da vodi proevropsku vladu, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista.

“On dijeli građane na hrišćane i one koji to nijesu, a na jednoj seoskoj svečanosti, uz obavezno prisustvo popova, predlaže ni manje ni više nego da se u Crnoj Gori ubuduće ne slavi praznik koji cio svijet slavi – Dan pobjede nad fašizmom 9. maj?! Da se umjesto tog praznika slavi dan kad je on s koalicionim partnerima pobijedio na izborima za jedan poslanički mandat. Kakva pretencioznost jednog rent-a-političara.”, navodi se u saopštenju DPS.

Takve izjave, kako kažu u DPS, navode na upitanost ko je osoba koja, kako tvrdr, sad već u kontinuitetu, i u kampanji i nakon nje, “konstantno izgovara apsolutne besmislice, čije posljedice mogu da budu pogubne po međunacionalni i međuetnički sklad i mir u Crnoj Gori2

“Uzgred, skrećemo pažnju svima onima koji su svoj potpis stavili na kandidaturu Krivokapića da su time preuzeli dio odgovornosti i za ovakve besmislene izjave. Brzo se potvrdilo da je Krivokapić potpisao trilateralni sporazum samo da bi postao mandatar, a ne zbog toga što vjeruje u sadržaj tog dokumenta “, navodi DPS.

Iz ove partije kažu da je, Krivokapić nakon što se, kako istuiču, pravdao da je slučajno zalutao na jedan četnički pir, da se tamo slučajno družio i pjevao sa osuđenim teroristom, veličajući ga zbog pokušaja atentata na Tita, kog je nazvao jednim od najvećih diktatora, uz čuđenje kako neko ko je američki građanin može biti terorista –  najnovijim javnim istupom otkrio svoju pravu ideološku pripadnost, skrnaveći antifašizam koji je jedan od fundamenata savremene Crne Gore.

“Krivokapić se pokazao kao istaknuti sljedbenik mentora Amfilohija Radovića, a to bolje od svih analiza govori o politici buduće vlade i njenim stvarnim namjerama. Relativizacijom priče o Drugom svjetskom ratu, on u više navrata nagovještava izjednačavanje četničkog i partizanskog pokreta, amnestirajući tako četničku izdaju, što je otvoreno potiranje antifašizma i rezultata NOB – najslavnije vertikale u hiljadugodišnjoj istoriji Crne Gore. Time se osporava i skrnavi jedan od najslavnijih perioda i postignuća naše slobodarske istorije i samog crnogorskog identiteta”, zaključuju u DPS, poručujući Krivokapiću “i svima koji misle kao on” da im je sve uzalud.

“Većinska Crna Gora je prepoznala njegove skrivene namjere, i mentora čiji je pion, odlučna i spremna da odbrani antifašističku tradiciju, temelje svog identiteta i svoj evropski put. Krivokapić i njemu slični su samo epizodisti moderne crnogorske istorije”, zaključuju u DPS. 

Preuzmite našu aplikaciju

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare

NAJNOVIJE

Objavljena epidemiološka karta stanja u Evropi: Samo jedna zemlja...

Karta koju je izradio Evropski centar za kontrolu i prevenciju bolesti (ECDC) obuhvata 27 zemalja Evropske unije, Veliku Britaniju...

Pucnjava u Donjoj Gorici: Vatreni obračun za tužilaštvo nije...

Kako se može vidjeti na snimku nadzorne kamere, jedan mladić, koji je na glavi imao kapuljaču, pojavio...

Bošković: Ljudi se javljaju i nude zemlju, ali je...

"Svima njima država i svi mi pojedinačno dugujemo veliku zahvalnost za odanost i patriotizam iskazan prema državi...

Tramp: Najmanje sam ja rasista; Bajden: Među najvećim rasistima...

Kako bi se izbjegao haos prve debate održane krajem septembra kada se često od upadanja u reč...

DIREKTORKA ASK JELENA PEROVIĆ: O premijeru i ministrima da...

Direktorka ASK Jelena Perović rekla je sinoć za Dan da se Agencija neće baviti navodima iz dopisa kabineta...

NAJČITANIJE

IJZ I FOND ZA ZDRAVSTVO OPSTRUIRAJU ODLUKU VLADE: Umjesto...

Razlog za takvo postupanje, prema informacijama Standarda, navodno su formalno-pravne nedoumice kako će se vršiti plaćanja usluga...

Sveštenik MCP-a Prohor Josifov, umro od korone

To je, koliko je poznato, prvi smrtni slučaj od korone u Mitropoliji crnogorsko-primorskoj SPC.

NACRT PODJELE RESORA: DF-u MUP, Demokratama pravda, odbranu dobija...

Kako Dan saznaje iz nezvaničnih izvora, taj nacrt treba da bude usaglašen sa konstituentima nove vlasti narednih...

Građani nude Vojsci svoju zemlju: Ceklin, Bjelopavlići, Čevo, Vučje,...

Senka Jovićević iz Podgorice spremna je da Vojsci Crne Gore besplatno ustupi za vježbanje svoju zemlju u...

Pucnjava u Donjoj Gorici: Vatreni obračun za tužilaštvo nije...

Kako se može vidjeti na snimku nadzorne kamere, jedan mladić, koji je na glavi imao kapuljaču, pojavio...
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare