Izvor:Pobjeda

Filipović: Rakonjac puki izvođač zadatka u ime i za račun zvanične Srbije

Mnoge činjenice vezane za ustoličenje mitropolita Srpske pravoslavne crkve Joanikija ukazuju da je crnogorski bezbjednosni sektor unižen i preuzet od strane Beograda – istakao je za Pobjedu funkcioner Demokratske partije socijalista Slobodan Filipović.

Pobjeda je juče pisala da je naredbu o upotrebi dva vojna helikoptera, kojima su transportovani sveštenici Crkve Srbije, izdao načelnik Generalštaba general Milutin Đurović, a na osnovu odluke ministarke odbrane Olivere Injac. U naredbi Đurović za koordinatora akcije imenuje kao kontakt osobu Miloša Rakonjca, pomoćnika direktora Uprave policije, zaobilazeći na taj način šefa UP Zorana Brđanina.

Filipović je ocijenio da je Rakonjac puki izvođač naznačenog zadatka u ime i za račun zvanične Srbije, te da se nada direktorskoj fotelji u Upravi policije.

“Sve ovo pokazuje da su građani Crne Gore taoci jedne podaničke politike koju dio Vlade na čelu sa Zdravkom Krivokapićem vodi. Zbog toga je neophodno da oni djelovi vlasti u Crnoj Gori koji se protive takvoj politici premijera i njemu odanih ministara shvate da svaki dan bitisanja ovakve Vlade predstavlja dalji sunovrat za sve naše građane i državu kao cjelinu”, istakao je Filipović za Pobjedu.

Podaci koje je Pobjeda objavila dokazali su da je, suprotno riječima ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića i direktora UP Brđanina, postojao prekid u komandnom lancu, te da su odluke očigledno dolazile direktno iz kabineta premijera Krivokapića.

Portparol Socijaldemokrata Nikola Zirojević kazao je za Pobjedu da je javnost više puta i kroz više različitih situacija imala priliku da posumnja u to ko je rukovodio akcijom na Cetinju i Upravom policije u noći između 4. i 5. septembra, te da su navedeni podaci samo još jedan od razloga za sumnju da to nije bio Brđanin.

“Ovakav gest i ponašanje načelnika Generalštaba nas uopšte ne iznenađuje, jer kad može ministarka odbrane da kadrira u Upravi policije mimo znanja ministra unutrašnjih poslova i direktora UP, zašto ne bi mogao načelnik Generalštaba, po sopstvenom nahođenju, da zaobiđe Brđanina i za koordinatora i kontakt osobu odredi nekog po sopstvenoj i/ili volji ministarke i premijera”, ocijenio je Zirojević.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Golubović obećava uklanjanje Mladića sa pljevaljskih fasada

U rudarskom gradu na krajnjem sjeveru Crne Gore incidenti su učestali od pobjede na izborima prosrpskog Demokratskog...

Joković: Krivokapić obmanuo javnost, pet poslanika SNP sjutra pred...

On je rekao da premijer Zdravko Krivokapić iznosi potpune neistine o tome kako će poslanici SNP-a glasati.

Knežević: Pozivam bratstvo Eskobara da riješi spor, kuća im...

 Pozivam bratstvo Eskobara da riješi spor, kuća im ga daje, napisao je predsjednik DNP-a i jedan od...

Mikić: Ne znamo sa kim se svađa premijer, fotelje...

Mikić ističe da je Crna Gora prevazišla period kada se zbog jedne porodice ili par ljudi zarobljavala...

Zeković: SDP će podržati građansku, nezavisnu Crnu Goru, okrenutu...

Prema njegovim riječima, naredna vlada mora predstavljati “vrijednosni otklon od dominantne politike postojeće”. “Biti...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare