Forca izlazi iz lokalne koalicije u Ulcinju, predsjednik Skupštine podnosi ostavku

Predsjednik Skupštine Opštine Ulcinj Ilir Čapuni saopštio je da podnosi ostavku na tu funkciju, te da će njegova partija Nova demokratska snaga Forca izaći iz lokalne koalicije sa DPS-om.

On je naveo da je prije tri godine preuzeo funkciju predsjednika ulcinjske Skupštine.

“Prešao sam dalek put do svog grada kako bih u njemu uložio sebe za razvoj ovog grada. Radio sam predano, časno i profesionalno. Uz ovo iskustvo, energiju, informacije i znanje o političkom talogu u Crnoj Gori, nastavićemo još snažnije, sa novom ekipom, novim pristupom i novim razgovorima u korist građana Ulcinja”, naveo je Čapuni.

Nova demokratska snaga Forca potpisala je sporazum o saradnji sa DPS-om prije tri godine koji je tada imao oko 50 glasova više, ali jednak broj odbornika. S druge strane, DPS je imao sporazume sa DP-om, DUA-om, i SD-om o širokoj podršci.

“S velikom većinom, koja je trebala jamčiti političku stabilnost i široku potporu vlade, nakon tri godine djelovanja vjerujemo da ova koalicija nije ispunila svoje obaveze prema građanima i nije
realizovala niti jednu tačku sporazuma koji su koalicioni partneri potpisali o razvoju grada Ulcinja u svim vidovima sa posebnim naglaskom na ekonomski razvoj kroz kapitalna ulaganja i
povećanje dobrobiti građana”, objasnio je Čapuni.

On dodaje i da je DPS pozvao Forcu da večeras razgovaraju, ne o tim pitanjima, već o kandidatu za predsjednika Opštine Ulcinj.

“Obavještavamo vas da Forca neće učestvovati iz razloga iz kojih smo već naveli da neće podržati nijednog kandidata sa liste želja DPS-a za na kojoj su licitirana razna imena obezvrijeđujući time ulogu predsjednika opštine i volju naroda. Osjećamo moralnu, profesionalnu, političku i građansku obavezu distancirati se od ovog modela funkcionisanja lokalne vlasti zahtijevajući prijevremene lokalne izbore”, zaključio je Čapuni.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Đukanović: Vlada može da promijeni već imenovanog kandidata, ali...

Kako je Pobjedi potvrđeno iz više diplomatskih izvora, brojni su pritisci iz nove vlasti da oni predlože...

Vuković: Nema promjene lokacije kolektora

Prema riječima mještanina Jagoša Bećirovića, obratili su se za pomoć i predsjedniku Skupštine Crne Gore Aleksi Bečiću,...

Šćekić: Loši procesi u Crnoj Gori, zabrinjava nacionalizam

“Uostalom, to je važno za svaku državu, bez obzira na njenu veličinu. To je identitet jedne države...

Trebješanin pješke došao u policiju iako je imao teže...

Prema izjavi mladog aktiviste Nove srpske demokratije, on je narednog jutra samovoljno napustio bolnicu i pošao u...

Filipović: Obezglavili su crnogorsku diplomatiju

 Ova vijest ne bi bila posebno zanimljiva da pomenuti ministar gotovo sve crnogorske ambasadore, koje je pozvao...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare