Gegaj: DPS će podržati svaku vladu koja će sačuvati građanski i sekularni karakter države

Demokratska partija socijalista podržaće svaku vladu koja će sačuvati građanski i sekularni karakter države Crne Gore, koja će unaprijediti multietničku demokratiju i koja će doprinijeti ekonomskom razvoju na način da će Crna Gora biti u skoroj budućnosti članica Evropske unije, rekao je član Glavnog odbora ove partije Nikola Gegaj za televiziju Euronjuz Albanija.

Na pitanje da li će DPS podržati Vladu i da neće učestvovati odgovorio je da će podržati vladu.

“Trenutno imamo proces konsolidacije vlasti i u našem zajedničkom interesu je da što prije imamo odgovornu vladu”, ocijenio je Gegaj.

Odgovarajući na pitanje zbog čega se (Milo) Đukanović nije povukao sa mjesta predsjednika stranke nakon poraza na prošlim izborima rekao je da je “DPS pojedinačno kao stranka pobjednik izbora i dobila 37 odsto mjesta u parlamentu”, dok je “druga stranka dobila samo 10 odsto mjesta”.

“Đukanović je izrazio želju da njegovo mjesto preuzme neko iz plejade mladih političara DPS-a, ali je dominiralo raspoloženje, ne samo među biračkim tijelom DPS-a, nego i kod ukupne javnosti u Crnoj Gori, da i dalje potreba da na čelu partije i države bude čovjek sa harizmom, ugledom i vizijom, koji nas može uvesti u EU”, istakao je Gegaj.

U ovoj godini se po Statutu stranke, dodaje, moraju održati izbori za predsjednika stranke na kojima će učestvovati svi članovi DPS-a prilikom izbora predsjednika stranke.

“Crna Gora se nalazi u nikada većoj političkoj krizi i nikad većoj polarizaciji društva u cjelini”, ocijenio je Gegaj i za to stanje okrivio aktuelnu Vladu i trenutne političke snage koje su vršile vlast u Crnoj Gori.

“Sva relevantna istraživanja pokazuju da nikada u svojoj istoriji nije bio ovako nizak nivo povjerenja u Vladu Crne Gore kao što je danas. Ono što se desilo u Crnoj Gori nakon avgustovskih izbora je devijacija demokratije. Nema te države u Evropi da partija koja osvaja 37 odsto glasova, a da ne dobija makar ponudu da učestvuje u vlasti kao što se desilo u Crnoj Gori”, naveo je Gegaj.

Nije, kako dodaje, “u pitanju bilo koja partija, već ona koja je ključno doprinijela očuvanju mira, stabilnosti, multietničkig sklada i koja je bila nosilac obnove državnosti, članstva u NATO alijansi i kada je nosila vlast Crna Gora je bila lider u evropskim integracijama”.

“Šta imamo danas? Nazadovanje u svakom aspektu”, smatra Gegaj.

Najmanje kritika na račun aktuelnu vlast su, kako je rekao, dolazile su od DPS.

“To se i očekivalo, to je bilo i prirodno. Uglavnom su kritike dolazile od onih koji su činili i vršili vlast”, rekao je Gegaj.

Stranke manjina kao i same manjinske zajednice u Crnoj Gori su, kako je istakao, uvijek bile faktor stabilnosti i nikada nijesu naudile Crnoj Gori.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Dukaj sa Eskobarom u Stejt Dipartmentu: Jačanje sistema sajber...

Ministar javne uprave, mr Marash Dukaj, sastao se danas, u Stejt Dipartmentu, sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara za...

Popović: Abortus BIRN-a

BIRN je, konačno, odlučio da novinarka Kaćuša Krsmanović i građanska aktivistkinja Tijana Lopičić više nijesu baš neke...

Milionska prevara – Beransko “Agropolimlje” pod lupom tužilaštva

"Šta je sa drugim preduzećima koja su nastala iz ovog jednog, velikog preduzeća, ne znam”, rekao je...

Bilčik: CG u dubokoj ustavnoj krizi, potrebni vanredni izbori

"To nije istinska politička vlada. Crna Gora trenutno nema političku vladu i mora da je ima. Zemlja...

Direktor FBI: Kineska vlada kontroliše TikTok, to bi trebalo...

Vrej y je rekao da je FBI zabrinut da su Kinezi imali mogućnost da kontrolišu algoritam preporuka...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare