Gegaj: DPS će podržati svaku vladu koja će sačuvati građanski i sekularni karakter države

Demokratska partija socijalista podržaće svaku vladu koja će sačuvati građanski i sekularni karakter države Crne Gore, koja će unaprijediti multietničku demokratiju i koja će doprinijeti ekonomskom razvoju na način da će Crna Gora biti u skoroj budućnosti članica Evropske unije, rekao je član Glavnog odbora ove partije Nikola Gegaj za televiziju Euronjuz Albanija.

Na pitanje da li će DPS podržati Vladu i da neće učestvovati odgovorio je da će podržati vladu.

“Trenutno imamo proces konsolidacije vlasti i u našem zajedničkom interesu je da što prije imamo odgovornu vladu”, ocijenio je Gegaj.

Odgovarajući na pitanje zbog čega se (Milo) Đukanović nije povukao sa mjesta predsjednika stranke nakon poraza na prošlim izborima rekao je da je “DPS pojedinačno kao stranka pobjednik izbora i dobila 37 odsto mjesta u parlamentu”, dok je “druga stranka dobila samo 10 odsto mjesta”.

“Đukanović je izrazio želju da njegovo mjesto preuzme neko iz plejade mladih političara DPS-a, ali je dominiralo raspoloženje, ne samo među biračkim tijelom DPS-a, nego i kod ukupne javnosti u Crnoj Gori, da i dalje potreba da na čelu partije i države bude čovjek sa harizmom, ugledom i vizijom, koji nas može uvesti u EU”, istakao je Gegaj.

U ovoj godini se po Statutu stranke, dodaje, moraju održati izbori za predsjednika stranke na kojima će učestvovati svi članovi DPS-a prilikom izbora predsjednika stranke.

“Crna Gora se nalazi u nikada većoj političkoj krizi i nikad većoj polarizaciji društva u cjelini”, ocijenio je Gegaj i za to stanje okrivio aktuelnu Vladu i trenutne političke snage koje su vršile vlast u Crnoj Gori.

“Sva relevantna istraživanja pokazuju da nikada u svojoj istoriji nije bio ovako nizak nivo povjerenja u Vladu Crne Gore kao što je danas. Ono što se desilo u Crnoj Gori nakon avgustovskih izbora je devijacija demokratije. Nema te države u Evropi da partija koja osvaja 37 odsto glasova, a da ne dobija makar ponudu da učestvuje u vlasti kao što se desilo u Crnoj Gori”, naveo je Gegaj.

Nije, kako dodaje, “u pitanju bilo koja partija, već ona koja je ključno doprinijela očuvanju mira, stabilnosti, multietničkig sklada i koja je bila nosilac obnove državnosti, članstva u NATO alijansi i kada je nosila vlast Crna Gora je bila lider u evropskim integracijama”.

“Šta imamo danas? Nazadovanje u svakom aspektu”, smatra Gegaj.

Najmanje kritika na račun aktuelnu vlast su, kako je rekao, dolazile su od DPS.

“To se i očekivalo, to je bilo i prirodno. Uglavnom su kritike dolazile od onih koji su činili i vršili vlast”, rekao je Gegaj.

Stranke manjina kao i same manjinske zajednice u Crnoj Gori su, kako je istakao, uvijek bile faktor stabilnosti i nikada nijesu naudile Crnoj Gori.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Spajić: Fond PiO u plusu zbog programa Evropa sad...

“Kao sljedeći korak je trebao da bude ES2 i povećanje minimalne penzije na 450 eura od decembra...

Abazović: Ako je pismo Do Kvona neistinito čemu panika?

Komentarišući navode PES-a da je to konstruisana afera, čiji je nalogodavac upravo Abazović, premijer je kazao da...

Zeković: Adžić kad pokuša nešto da objasni najčešće se...

"Kako da ostane “korektan” sad kad su izbori. Prosto čovjek ne razumije. Trudi se, ali džaba", zaključuje Zeković.

Borovinić Bojović: Zarade zaposlenih u Glavnom gradu neće biti...

“Budući da se radi o falsifikovanju dokumenta i potpisa zvanične institucije i javnog funkcionera, očekujemo da nadležni...

Čarapić: Lažna vijest da Skupština Glavnog grada planira smanjenje...

Osuđujemo ovakvo perfidno obmanjivanje javnosti sa ciljem skupljanja jeftinih političkih poena uoči izbora, i pozivamo sve političke...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare