Gegaj: Manjine nijesu nasjele na Krivokapićevu priču

Član Glavnog odbora Demokratske partije socijalista Crne Gore Nikola Gegaj kaže da manjinske partije u Crnoj Gori nijesu nasjele na neiskrene pozive mandatara Zdravka Krivokapića da uđu u vladu, jasno saopštavajući da je ne smatraju ni ekspertskom, ni građanskom, već teokratskom.

Gegaj je za Dnevne novine istakao da manjine u Crnoj Gori gledaju u budućnost, ali ne zaboravljaju prošlost.

Odluku Albanske liste da odbije poziv mandatara o ulasku u vladu Nikola Gegaj pozdravlja i tvrdi da je time poslata poruka svih manjinskih partija da ova vlada nije građanska, već teokratska.

“Očigledno da politički subjekti koji čine vladajuće koalicije ne ulivaju povjerenje partijama manjinskih naroda. Manjine gledaju u budućnost, ali ne zaboravljaju nedavnu prošlost, ali ni sadašnjost. Nema mjesta za manjine tamo gdje se Albanci, Bošnjaci i Hrvati, pa i većinski Crnogorci nazivaju pežorativnim imenima, gdje im prijete i gdje se poništava evropska i evroatlantska budućnost Crne Gore. Takođe, odlukom partijskih organa Albanske liste da ne žele da budu dio nove vlade je zadat snažan šamar i onom dijelu javnosti, pogotovo nevladinom sektoru, koji je umislio da će smjena vlasti ubrzati demokratske procese i borbu protiv korupcije” kaže Gegaj.

On ističe da je manjinama potrebna vladavina prava i maksimalna tolerancija političkih snaga na vlasti, kao i ekonomska ponuda u pravcu prospetiteta.

“Crna Gora svih ovih godina predvođena DPS-om i njenim koalicionim partnerima je i te kako vodila računa o poštovanju univerzalnih principa iz oblasti ljudskih prava i građanskih sloboda, a posebno u dijelu manjinskih prava. Ova orijentacija se u razvijenom svijetu doživljava kao primjer multietnickog sklada i tolerancije” zaključuje Gegaj.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

(UŽIVO) Bajden stigao u Kapitol Hil; Evakuacija Vrhovnog suda...

Inauguraciju možete pratiti uživo na našem portalu: 16:20 Evakuacija Vrhovnog...

MMF snizio stopu rasta za njemačku ekonomiju

Najveća evropska ekonomija ove godine bi trebalo da poraste 3,5 odsto, objavio je...

Vogue će objaviti novu naslovnicu s Kamalom Haris nakon...

Kritičari su se odmah obrušili na fotografiju koja je krasila štampani primjerak izdanja za februar, komentarišući da...

CKM: Ministri na sjednici Skupštine prkosili Crnoj Gori

Kako dodaju, njihov gest je presedan koji zaslužuje svaku osudu.

Šćepanović: Skupštini novi rok da se izjasni o ocjeni...

Ranije danas predsjednik Skupštine Aleksa Bečić saopštio je da Ustavni sud traži da...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare