GI 21. maj: Neprihvatljivo da policija poziva Živkovića zato što je u objavi istakao demokratsko pravo na nenasilnu pobunu

Osnivači i članovi Savjeta Građanske inicijative ''21.maj'' Nikola Belada, Ljubomir Filipović i Rade Bojović saopštili su da je Uprava policije (OB Kotor) pozvala predsjednika Savjeta GI ''Maj'' Miodraga Živkovića da ''pod prijetnjom prinudnog dovođenja dođe u policijsku stanicu radi objave koju je postavio na svojoj Facebook stranici''. Oni poručuju da je ''neprihvatljivo da policija poziva Živkovića zato što je u objavi istakao univerzalno demokratsko pravo''.

“U svojoj objavi Živković je istakao da zbog flagrantnog kršenja Ustava od strane parlamentarne većine građani imaju pravo na građansku pobunu. Neshvatljivo i neprihvatljivo je da policija poziva građanina Živkovića zbog toga što je u svojoj objavi istakao univerzalno demokratsko pravo na nenasilnu građansku pobunu i neposlušnost”, istakli su u saopštenju.

Prema njihovim riječima, Živković je apostrofirao “temeljno konstitucionalno načelo koje je neotuđiva baština građana u svim savremenim demokratijama”.

“Motivisan očiglednim i obijesnim rušenjem ustavnog poretka od strane 41 poslanika Živković je apostrofirao temeljno konstitucionalno načelo koje je neotuđiva baština građana u svim savremenim ustavnim demokratijama. Ovakav pristup policije tumačimo kao progon političkih neistomišljenika i neprihvatljivu diskreditaciju policijskih organa od strane vladajćih stranaka koje su postale sinonim za protivustavno djelovanje.

Živković će, smatraju, i ovaj “pokušaj disciplinovanja slobodne misli lako odbaciti”, kao što je to radio i prije dvadeset godina kada je tadašnji režim nesupješno pokušavao da ućutka LSCG.

“Javnost treba da zna da glas građana kojima je stalo do crnogorske ustavnosti i slobode niko neće moći da suzbije niti da uguši”, zaključuju u saopštenju osnivači i članovi GI “21. maj”.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Naredne sedmice početak kampanje Poreski karavan

Tribine će se organizovati po određenom rasporedu i to za obveznike iz Bara i Ulcinja u utorak...

Hrvatska: Eksplozija u blizini tržnog centra u Rijeci, pronađene...

Neposredno prije pomenutog događaja, oko ponoći, policijski službenici Primorsko-goranske policijske uprave zatekli su ispred tržnog centra na...

Tmušić: Jedino na temeljima istinske socijaldemokratije možemo sačuvati svaki...

Kako je saopšteno iz SDP-a, Tmušić je na predstojećim izborima 11. juna pružio podršku listi “SDP –...

Saobraćajna nezgoda u Nikšiću, jedna osoba teško povrijeđena

Osoba sa težim tjelesnim povredama, tačnije sa serijskim lomom rebra i lomom karlične kosti upućena je u...

Obale Lima u Beranama prekrivene smećem

Na snimcima i fotografijama se jasno vidi, da su građani Berana i pored akcija čišćenja obala Lima...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare