Izvor:Pobjeda

Grupa građana Cetinja: Ako Vlada ne odustane od akta kapitulacije svi na blokadu saobraćajnica

Grupa građana Cetinja pozvala je Vladu Crne Gore da odustane od potpisivanja ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom u formi koja je već predstavljena javnosti, smatrajući da se time poništava prošlost i budućnost Crne Gore. Ukoliko se ne usliši apel pozivaju građane na blokadu saobraćajnica u Crnoj Gori.

– Nakon sramotnog ustoličenja tuđega mitropolita u tron Sv. Petra Cetinjskoga Vučićev izvršilac zadatka uništenja Crne Gore pripremio je potpisivanje tzv. Temeljnoga ugovora koji za cilj ima predati ne samo crkve i manastire i ostalu pravoslavnu sakralnu baštinu u vlasništvo Crkve Srbije no i groblja na kojima počivaju kosti naših predaka, heroja koji su životom branili Crnu Goru – navedeno je u saopštenju grupe građana Cetinja.

Grupa građana navodi da, dok se deklarativno zalaže za ulazak Crne Gore u EU, Abazović sa svojim partnerima iz velikosrpskoga četničkog bloka radi na poništavanju naše prošlosti i uništenju naše budućnosti.

– Ne pada nam na pamet da objašnjavamo da su naša groblja, naše crkve i naši manastiri svojina naše zemlje a ne nekakvih eparhija koje je uspostavio Beograd. Umjesto toga pozivamo Vučićevu marionetsku veleizdajničku Vladu u Podgorici da odustane od zloga nauma jer Crna Gora na to neće pristati – naglašeno je u saopštenju Grupe građana Cetinje.

Ne odustanu li od potpisivanja, kako ga nazivaju, akta kapitulacije, pozivaju građane Crne Gore da toga dana blokiraju sve važnije saobraćajnice u Crnoj Gori.

– Mirnim otporom pošaljimo upozorenje da na kapitulaciju nećemo pristati! Kao što nas ni bagerima, suzavcima, pendrecima i mecima nijesu mogli naćerati da prihvatimo Jovana Mićovića za svoga mitropolita, tako nas neće naćerati da zažmurimo pred kapitulacijom koju sramotni veleizdajnik Abazović najavljuje – poručila je grupa građana Cetinje.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Vuksanović Stanković: Car je go;Abazović : Imaju li Raško...

"Pogledajte ga molim vas građani CG. Sva sublimacija politike vlade Dritana Abazovića je - car je go",...

Adžić se smijao Mugoši, on mu poručio da bi...

"U trenutku kada 68 od 81 poslanika traži smjenu njegove Vlade, to je dovoljan razlog da podnese...

Abazović predstavio inicijativu za rekonstrukciju Vlade: Osnaživanje borbe protiv...

"Iskazujemo spremnost za rekonstrukciju na sledećim političkim principima. -Vlada će dodatno osnažiti borbu protiv...

Abazović nudi DF-u i DCG ulazak u Vladu: Spreman...

Abazović je navodno dao ponudu DF-u i Demokratama da uđu u Vladu, odnosno da dobiju ministarske pozicije...

Čanak crnogorskim poslanicima: Ne dajte mu da pobjegne

"Poruka svim prijateljima Crne Gore, poslanicima u parlamentu Crne Gore i svima kojima je Crna Gora na...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare