Gutereš ugostio Abazovića i Radulovića: Podrška svim aktivnostima UN koje vode sprječavanju negativnih efekata klimatskih promjena

U okviru prve zvanične posjete crnogorske delegacije Sjedinjenim Američkim Državama od izbijanja pandemije COVID-19, potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović i ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović danas su se sastali sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antoniom Guterešom.

Crna Gora kao ekološka država predstavlja odličan koncept. Radimo na daljem snaženju ekološke svijesti kako bi doprinijeli UN cijeljevima održivog razvoja. Svaka članica Ujedinjenih nacija neophodna je za zajednički uspjeh očuvanja temeljnih vrijednosti UN, ukazao je potpredsjednik Abazović. 

Potpredsjednik Vlade je naznačio da budućnost civilizacije počiva na održivom razvoju i da on nema alternativu. Abazović je naglasio važnost očuvanja regionalne stabilnosti i neophodnost pune integracije Zapadnog Balkana u Evropsku uniju, kao preduslova stabilnosti i prosperiteta Regiona, ali i Evrope.

“Crna Gora će nastaviti da podržava sve UN aktivnosti koje vode sprječavanju negativnih efekata klimatskih promjena”, istakao je tokom sastanka ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović. 

U tom smislu, Radulović je naglasio da su klimatske promjene jedan od najvećih izazova današnjice i da Crna Gora ostaje pouzdan partner UN, a da održivi razvoj nema alternativu.

“Crna Gora je pouzdan i važan partner UN. Želimo da jačamo saradnju sa Crnom Gorom”, istakao je generalni sekretar UN Antionio Gutereš.

Sagovornici su se složili da teritorijalno male države mogu dati veliki doprinos na globalnom nivou. Potpredsjednik Abazović pozvao je Gutereš da posjeti Crnu Goru. 

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Belgija: Dva nilska konja zaražena koronavirusom

Belgijska nacionalna veterinarska laboratorija potvrdila je da su u zoološkom vrtu u Antverpenu...

Katolički biskupi i sveštenici neće tražiti kovid potvrde kao...

Kako navode, Katolička crkva u Crnoj Gori je od samih početaka pandemije, da...

Kluni odbio 35 miliona, supruga ga podržala

Oskarom nagrađeni glumac i producent ispričao je anegdotu nakon što ga je novinar tokom intervjua za Gardijan...

Đoković: Australian open je brzo, sve ćete znati

Organizatori prvog Gren slem turnira najavili su nedavno da će samo potpuno vakicnisani...

Ko ima najsporiji internet na svijetu: Za skidanje filma...

Cable.co.uk je u izvještaju o brzini širokopojasnog pristupa internetu širom svijeta u 2021....

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare