Huter: DPS uradio sve da se crnogorski blok na Cetinju ujedini i ispoštovao sve zahtjeve druge strane

Demokratska partija socijalista, kao najodgovornija politička partija, uradila je sve što je do nje da se crnogorski blok na Cetinju ujedini i ispoštovala sve zahtjeve druge strane, kazao je za Gradsku RTV Oskar Huter iz Opštinskog odbora te partije sa Cetinja. Naglašava da očekuju odgovor SDP-a i vjeruje da će do dogovora doći.

“Apsolutno prihvatamo sve opcije koje su bile na stolu. A to je da na čelu grada bude nestranačka ličnost. Mi smo to prihvatili. Da bude rotacija 2+2, i to smo prihvatili. Da prve dvije godine bude neko sa liste nestranačkih ličnosti sa njihove strane, a druge dvije sa naše. I to smo prihvatili. Znači, apolutno smo udovoljili zahtjevima koji su od nas traženi”, naveo je Huter.

Sa druge strane, iz SDP-a su kazali da je na sastanku liste “SDP i Građani – Svim srcem za Cetinje”, održanom prije nekoliko dana, njihova lista predložila kompromisni predlog za vođenje Cetinja, kao i predlog obaveznih i programskih principa kojih bi nova vlast morala da se drži. Navode i da konačan prijedlog DPS-a ne odgovara kompromisnom prijedlogu SDP-a – nego sve suprotno.

“Naš predlog je bio da nestranački kandidat sa naše liste bude kandidat za gradonačelnika u punom mandatu, a kao druga opcija rotacioni model – partijski kandidati, prve dvije godine SDP, druge dvije godine DPS kandidat. Dakle, sve suprotno datog u formi “konačne ponude”, preko tviter naloga Gradonačelnika Podgorice, koji podrazumijeva i da nijedan predstavnik SDP-a ne bude uključen u rukovođenje gradom, ni na jednoj od četiri najvažnije političke funkcije”, navodi se u saopštenju te partije.

Kako su sagovornici Gradske kazali, nemaju informacija da će se danas održati novi sastanak, već da će odbornici sjutra odlučivati o sudbini političke situacije na Cetinju.

Nastavak konstitutivne sjednice lokalnog parlamenta zakazan je za sjutra u 17 sati, kada je krajnji rok da cetinjska Skupština bude formirana i dobije predsjednika. Ukoliko se to desi, predstavnici vlasti imaju rok od 30 dana da izaberu gradonačelnika. U suprotnom, biće raspisani vanredni lokalni izbori.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Objavljeni konkursi za upis: Za master 1.760, za specijalističke...

“Konkursi su objavljeni u prilogu ove vijesti i u dnevnim novinama koje izlaze...

Orban: Briselski migracioni pakt propao, migranti su prešli rubikon

Orban je na društvenoj mreži "X" naglasio da je vrijeme da se svi...

Ministar Đeka za Standard: Odgovor na teroristički čin pokazao...

"Terorističi čin koji je, uz žaljenje za nevine žrtve, pokazao zrelost države Kosovo i kao bumerang se...

CDT: Monstat da javnosti predstavi metodologiju na osnovu koje...

Oni su pozvali Monstat da učini dostupnim javnosti ovaj važan dokument i da...

Vlahović: Povratak u devedesete kompletiran, slušamo istu naci-šovinističku propagandu

Kazao je da su stasale generacije kojima niko nije - smio ili umio...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare