Huter: DPS uradio sve da se crnogorski blok na Cetinju ujedini i ispoštovao sve zahtjeve druge strane

Demokratska partija socijalista, kao najodgovornija politička partija, uradila je sve što je do nje da se crnogorski blok na Cetinju ujedini i ispoštovala sve zahtjeve druge strane, kazao je za Gradsku RTV Oskar Huter iz Opštinskog odbora te partije sa Cetinja. Naglašava da očekuju odgovor SDP-a i vjeruje da će do dogovora doći.

“Apsolutno prihvatamo sve opcije koje su bile na stolu. A to je da na čelu grada bude nestranačka ličnost. Mi smo to prihvatili. Da bude rotacija 2+2, i to smo prihvatili. Da prve dvije godine bude neko sa liste nestranačkih ličnosti sa njihove strane, a druge dvije sa naše. I to smo prihvatili. Znači, apolutno smo udovoljili zahtjevima koji su od nas traženi”, naveo je Huter.

Sa druge strane, iz SDP-a su kazali da je na sastanku liste “SDP i Građani – Svim srcem za Cetinje”, održanom prije nekoliko dana, njihova lista predložila kompromisni predlog za vođenje Cetinja, kao i predlog obaveznih i programskih principa kojih bi nova vlast morala da se drži. Navode i da konačan prijedlog DPS-a ne odgovara kompromisnom prijedlogu SDP-a – nego sve suprotno.

“Naš predlog je bio da nestranački kandidat sa naše liste bude kandidat za gradonačelnika u punom mandatu, a kao druga opcija rotacioni model – partijski kandidati, prve dvije godine SDP, druge dvije godine DPS kandidat. Dakle, sve suprotno datog u formi “konačne ponude”, preko tviter naloga Gradonačelnika Podgorice, koji podrazumijeva i da nijedan predstavnik SDP-a ne bude uključen u rukovođenje gradom, ni na jednoj od četiri najvažnije političke funkcije”, navodi se u saopštenju te partije.

Kako su sagovornici Gradske kazali, nemaju informacija da će se danas održati novi sastanak, već da će odbornici sjutra odlučivati o sudbini političke situacije na Cetinju.

Nastavak konstitutivne sjednice lokalnog parlamenta zakazan je za sjutra u 17 sati, kada je krajnji rok da cetinjska Skupština bude formirana i dobije predsjednika. Ukoliko se to desi, predstavnici vlasti imaju rok od 30 dana da izaberu gradonačelnika. U suprotnom, biće raspisani vanredni lokalni izbori.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Korona presjek: 110 novooboljelih, bez preminulih

U prethodna 24 sata Institutu za javno zdravlje nije prijavljen nijedan smrtni slučaj...

Milatović predstavio četvorogodišnji program Evrope sad: Imamo najbolji plan...

Kako je saopšteno iz Pokreta Evrope prisutni su imali priliku da “vide konkretan,...

Prijave poslodavaca za Program stručnog osposobljavanja od 11. oktobra...

Javni poziv za poslodavce iz privatnog i javnog sektora, koji obavljaju djelatnost na...

Konjević: NATO pokazao jedinstvo u djelovanju

''Moj utisak je da je NATO uradio ono što je mogao u datim...

Đukanović: Crna Gora učvršćuje svoja prijateljstva i čuva zasluženi...

On je čestitao predsjedniku Evropskog savjeta i premijeru Češke na inauguralnom sastanku Evropske...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare