Ibrahimović: Evropska vlada se ne može sklopiti bez Bošnjačke stranke

Bošnjačka stranka će ostvariti najbolji rezultat do sada, jer nema prosperitetne i jake Crne Gore bez jake Bošnjačke stranke i bez Bošnjaka, ravnopravnih u njoj, poručio je predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović.

On je na promotivnom skupu u Sali Centra za kulturu u Bijelom Polju kazao da je konačno došlo vrijeme da se ozbiljne kapitalne investicije usmjere ka sjeveru države, sa jasnim rokom završetka. Takođe, poručio je da Bošnjaci kao narod moraju biti dio procesa odlučivanja.

„Do pojave Bošnjačke stranke, svega 1,5 odsto Bošnjaka bilo je zastupljeno u državnim institucijama. Ali nakon toga, kada ste nam ukazali povjerenje da vodimo procese u državi, povećali smo taj procenat. Međutim, proces nije završen. Jer, sadašnji procenat ne oslikava stvarnu sliku. Zato, važno je da 11.juna pošaljemo jasnu poruku da je država Crna Gora svih nas, a ne samo pojedinaca u njoj“, kazao je Ibrahimović.

Istakao je da Bošnjaci sa sjevera treba da imaju jednake šans, kao i svi ostali građani

„Mi odavde šaljemo takvu poruku i na taj način ćemo pojačati kvalitet ponude Crne Gore. Bošnjaci, posebno na sjeveru, imaju pravo na obrazovanje, na zdravstvo, na kuluru“, rekao je Ibrahimović.

Investicije su potrebne sjeveru i to sa tačnim rokom završetka, jasan je predsjednik BS.

„Poslije 11.juna, poslaćemo nekoliko upita – prvi i to jasan, Bošnjaci se ponovo pitaju u Crnoj Gori. Drugi je da se ne može sklopiti ni jedna evropska vlada bez Bošnjačke stranke. Treći je da sve investicije koje budemo dogovorili za sjever Crne Gore, mora se znati i rok završetka tih projekata. Đalovića pećina, Ski centar Cmiljača, potencijali ski centra u Rožajama, tunel Rožaje-Peć, putni pravac Plav-Dečani, i mnogi drugi projekti, moraće se završiti u mandatu sljedeće vlade“, zaključio je Ibrahimović.

Na skupu u Bijelom Polju govorili su i potpredsjednici BS Damir Gutić i Jasmin Ćorović, predsjednik OO BS Bijelo Polje Ernad Suljević, kandidati za poslanike Amer Smailović i Mirsada Bošnjak.

Podršku Bošnjačkoj stranci pružili su i partije iz regiona. Skup su pozdravili Selma Kučević, poslanica SDA Sandžaka i Munir Kolašinac, predsjednik Bošnjačkog demokratskog saveza Sjeverne Makedonije.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Majkl Pens predao dokumente za predsjedničku kandidaturu

Rojters nije u mogućnosti da odmah potvrdi autentičnost prijave na veb stranici Komisije. Pens...

Sjutra promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalim

Ujutru je na sjeveru po kotlinama moguća magla. Kako je saopšteno iz Zavoda za...

Milatović i Đurović prisustovali prijemu povodom šeste godišnjice učlanjenja...

Domaćini prijema bili su predsjednik Vlade i koordinator Ministarstva vanjskih poslova Dritan Abazović i rukovodilac radom Ministarstva odbrane ministar Filip...

Britanska vlada smjestiće na barže 1.000 migranata – tražilaca...

Još dvije barže - pored jedne koja bi u naredne dvije sedmice trebalo da bude usidrena u...

Predizborna kampanja nije dinamična kao prethodne, politika se ‘preselila’...

Politikolog Predrag Zenović ocijenio je da aktuelna predizborna kampanja nije dinamična kao prethodne. Smatra da se ulazi...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare