Izvor:RTCG

Ibrahimović: Očekujem da se zahvalimo ovoj i pravimo novu vladu

Novoizabrani potpredsjedsjednik Skupštine Crne Gore Ervin Ibrahimović kazao je da očekuje pad aktuelne crnogorske vlade, o čijem će se povjerenju raspravljati na sjednici parlamenta u ponedjeljak 13. decembra.

Govoreći o očekivanjima u vezi s inicijativom opozicije o izglasavanju nepovjerenja Vladi Crne Gore, Ibrahimović je u Jutarnjem programu TVCG rekao da očekuje otvorenu raspravu.

“Svi smo svjesni da ova nema podršku i očekujem da se u argumentovanoj raspravi zahvalimo ovoj vladi i krenemo u kreiranje neke nove vlade. Bošnjačka strana je za nove parlamentarne izbore”, podsjetio je sagovornik TVCG.

Prekinuti agoniju vladajuće koalicije

On smatra i da aktuelna vladajuća koalicija ne može da iznese kvalitet reformi u našoj zemlji, zbog čega bi trebalo razmišljati o manjinskoj, evropskoj vladi.

“Vjerujem, ne samo ja, nego i građani, da želimo da se prekine agonija vladajuće koalicije. Tolika heterogenost, posebno na Balkanu, ne može donijeti napredak. Mislim da je vrijeme da kao odgovorni ljudi kažemo da ovo ne ide, i da ovaj rasplet doživi kraj, pa da pravimo vladu koja će u pravom smislu biti za razvoj ove prelijepe zemlje”, rekao je Ibrahimović.

U susret lokalnim izborima naredne godine u više crnogorskih opština, Ibrahimović je rekao da očekuje dobar rezultat Bošnjačke stranke.

Na pitanje hoće li glasati za budžet za narednu godinu, Ibrahimović je rekao da ima interesantnih prijedloga, te da bi želio da iza toga postoji neka sigurnost u prilivu investicija koja bi odgovorila svemu tome. On nije isključio mogućnost podrške budžetu, navodeći da će dosta toga zavisiti i od podrške njihovim amandmanima

“Podgorica mora poslati poruku da je za Evropu, i za evroatlantske vrijednosti i za multietnički i multivjerski sklad”, rekao je Ibrahimović.

Komentarišući nedavne lokalne izbore i to da li će njihov rezultat imati uticaj na politička dešavanja na državnom nivou, Ibrahimović je rekao da je na minulim izborima poslata poruka “nama političarima da nešto dobro ne radimo i da očekuju promjene”.

Nikola Mugoša, koji je juče izabran za predsjednika Državne izborne komisije (DIK), prema mišljenju Ibrahimovića zavređuje da bude na čelu te institucije, ohrabrujući i druge kvalitetne ljude da se prijave za druge funkcije.

On je kazao da je izbor predstavnika manjina za potpredsjednika parlamenta važan korak u Crnoj Gori.

Navodi kako imponuje gotovo jednoglasna podrška njegovom izboru, Ibrahimović je rekao da je sve to potvrda ispravne politike Bošnjačke stranke.

“Ali to obavezuje i mene da nastavimo tu ispravnu politiku, koju su prepoznali ne samo kolege u parlamentu, već i građani”, rekao je Ibrahimović.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Da li je Vulin, koga je odavno trebalo proglasiti...

Informaciju da će Vulin boraviti u crnogorskoj prijestonici turizma osvanula je još juče na Twitter nalozima crnogorskih...

Demokrate: Šta će Abazoviću kriptovani telefon

Iz te partije su reagovali na saopštenje GP URA, u kojem su kazali da su Demokrate postale...

Novaković Đurović: Konačno idemo ka sanaciji deponije na obali...

Kako je rekla ministarka, Opština Mojkovac će imati veliku podršku Ministarstva. "Sigurna sam da...

URA: Demokrate izabrale smjer radiklizma, političkog autizma i dekadentnosti

"Sa potpunom irelevantnom retorikom i sa iste takve pozicije na koju su došli Bečićevi i Bogdanovićevi puleni...

Zelenski: Razgovor sa Putinom neminovan da bi se rat...

On je kazao da postoje stvari o kojima treba pričati sa ruskim liderom. "Ne...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare