Ivanović: O Crnoj Gori ne mogu da odlučuju oni koji imaju drugu domovinu

Danas je civilni sektor objavio informaciju da preko 10,5 odsto birača u Herceg Novom ima prebivalište u drugoj državi, uglavnom Srbiji. Među njima je i poslanica u Skupštini Crne Gore, saopštio je poslanik DPS-a Petar Ivanović.

“Činjenica da 2.700 birača u Herceg Novom glasa u dvije države je zabrinjavajuća, jer građani Crne Gore, shodno zakonu, ne mogu glasati u dvije države. Nemamo namjeru da detaljnije razmatramo tzv. dvojne birače, jer brojke dovoljno govore i potpuno je jasno kakav je njihov uticaj na proces izbora i demokratska prava koja pripadaju svim građanima koji poštuju zakon. Ipak, upravo zbog građana Crne Gore koji poštuju zakon, želimo poručiti da nijesmo daleko od situacije da stanje iz Herceg Novog postane praksa i na državnom nivou”, rekao je Ivanović.

On smatra da to potvrđuju jasne namjere Vlade koje su samo trenutno osujećene otporom koji su pružili građani, uprkos nasrtajima, pritiscima i prijetnjama kojima su bili izloženi danima.

“O Crnoj Gori ne mogu da odlučuju oni kojima je Crna Gora rezervna domovina. Uostalom, ovaj plan etničkog inženjeringa star je koliko i nezavisnost Crne Gore. I tada su dolazili različiti navodno administrativni predlozi, koji su imali za cilj promjenu odnosa snaga na političkoj sceni i demografski inženjering koji je našem regionu donio samo nesreću. Planirano prekrajanje izborne volje nije dobro za početak izborne kampanje u Herceg Novom, a još manje za nastavak procesa demokratizacije crnogorskog društva”, zaključio je Ivanović.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

U Biljelom Polju uhapšena osoba zbog prodaje kokaina: Pronađeno...

Kako navode iz UP, operativnim radom kriminalistička policija je došla do saznanja da R.R. (57) iz Bijelog...

Sve utakmice CFL u noćnom terminu

Iskra, koja na posljednjih 11 prvenstvenih mečeva nije osjetila slast pobjede, ugostiće u Danilovgradu novog-starog prvaka Budućnost.

Đurašković: Cetinje će uvijek njegovati antifašizam

Đurašković je poručio da je Vujović primjer pravih cetinjskih, crnogorskih, antifašističkih vrijednosti. “Vi ste...

Agencija za sprječavanje korupcije: Imenovanje Vukšića ne predstavlja ugrožavanje...

Ističe se, da je na osnovu člana 54 Zakona o sprječavanju korupcije, 26. aprila po službenoj dužnosti...

Krivokapić razgovarao sa Brnabić: Snažnija saradnja na planu realizacije...

Premijer Krivokapić upoznao je sagovornicu sa dinamikom pregovaračkog procesa Crne Gore i izrazio uvjerenje da će do...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare