IZBOROM NOSIOCA LISTE DF I SNP UNAPRIJED PRIZNALI PORAZ: Na čelu blizanac doktora Nestorovića

Izbor nosioca liste kandidata za poslanike koalicije koju čine DF, SNP, Narodni pokret, Prava Crna Gora i drugi, izazvao je nevjericu u političkim krugovima koji su se nadali smjeni vlasti u Crnoj Gori.

Opoziciono nastrojeni birači našli su se u čudu – ko je čovjek koji je ničim izazvan stao ispred bjelaške kolone, da predvodi prvoborce Mandića, Kneževića, Medojevića, pa sad i Marka Milačića iz drugog voda iste čete, te još neke manje poznate političke igrače.

Nije mali broj onih, koji su osokoljeni litijaškim performansima, već usnili san o tronu, u mislima dijelili fotelje i privilegije, a sad moraju da strepe i o tome hoće li i njihovi saborci preći u bjelašku skupinu dva, kod ne više tako mlađanog Bečića.

Nije prošlo mnogo od šoka kada se saznalo da je profesor Zdravko Krivokapić nekad bio dio tima koji je uredno primao vladinu apanažu, i koji je svoj, ničim izazvani status lidera, zaslužio dobrim vezama sa Amfilohijem (neki kažu kumovskim).

Filmadžije bi rekle, deefovski dugometražni film, scena dva, klapa 1918…postave iste, malo drugačije raspoređene, i promijenjen glavni glumac. Pazi, snima se. Ali, jedan je Ćaki Lekić. Njega su potrošili u prvoj epizodi, a za ovog kažu da će im trajat čak dvije.

Lekić je imao priču, status, renome profesora, pomalo plejboja, miraisao je na zapad, univerzitete, diplomatiju i imao je neku vrstu šarma.

Zdravko Krivokapić, mašinac, sa tehničkim vokabularom, bez imalo jezičkih finesa, otpočeo je kampanju, svojim, riječima nekog ko se razumje u mašine.

„Oni startuju sa “formulom 1″, a mi startujemo sa našim nacionalnim ponosom, a to je ta naša ‘fića”. Ta “fića” apsolutno ne može da se trka sa formulom 1″, izjavio je Kripokapić. Zna čovjek, a bogami zna i svako dijete. Samo nije jasna poruka. Valjda je htio da probudi inat kod svog puka, pa da kao u kakvoj holivudskoj sapunici, na kraju filma na neki čudan način slabija fića uđe u cilj prva od formule. Ta Krivokapićeva bajka kao video zapisi postala je pravi hit na društvenim mrežama.

Ipak upućeniji u dešavanja u opozicionim krugovima, već kritikuju diskurs Krivokapića, koji je u samom temelju gubitnički, i koji umnogome podsjeća na nesuvisle izjave srpskoga epidemiologa, slavnoga doktora Nestorovića, s tom razlikom što je doktor Nestorović mijenjao stavove na konferencijama za novinare, a doktor Krivokapić u svakom javnom nastupu ponavlja istu tezu, s neznatnim varijacijama.

„Ako opozicija vozi ‘nacionalnu klasu’ a pozicija ‘formulu 1’, onda znači da nemate šta da se trkate”, kazao je lider bjelaške koalicije, novinarima okupljenim ispred hotela „Hilton”, Isto je to ponovio u izjavi za TV Vijesti, rekavši da „na primjer mi koji smo u opoziciji vozimo ‘fiću’ a vlast vozi bolid ‘formule 1’…..

Realno, reklo bi se da je Krivokapić odmah na početku predao trku, ali ostaje nejasno – zašto?

Teza ima nekoliko – od one da istrošene lidere DF-a, koji ama baš ništa nijesu uradili (iako su svašta probali – od šatora ispred Skupštine do pokušaja državnog udara) pacifizuje i proba da pridobije mekše krilo prosrpskih birača, do one da ga je sami Amfilohije poslao kako bi oslabio tu koaliciju i pomogao drugoj prosrpsko-ruskoj koloni.

Nakon izbora koji će se održati 30. avgusta biće i definitivno jasno da li je izbor profesora Mašinskoga fakulteta, Zorana Krivokapića, za nosioca liste, načinjen sa razlogom da se privuče energija nevladinoga sektora ili da se ojača neka druga opoziciona kolona.

Preuzmite našu aplikaciju

Komentari

avatar

NAJNOVIJE

Pompeo: Rusija neće moći da utiče na rezultat izbora...

“Jasno smo stavili do znanja Rusima da su svi takvi pokušaji nedopustivi i siguran sam da ćemo...

SAD pozvale Jerevan i Baku da odmah prekinu neprijateljsva

Stejt department je saopštio da bi obje strane trebalo da trenutno prekinu s nasiljem, kao i s...

Migrant provalio u kuću u Hrvatskoj pa ostavio poruku:...

Na razbijenim staklima pronađeni su tragovi krvi, a na ulaznim vratima je izgrebana poruka: “Oprosti, prijatelju, ali...

Premijer Jermenije: Jedini zadatak naše vojske – da pobijedi

„Naše oružane snage imaju samo jedan zadatak, a to je da pobijede. Cijeli jermenski narod, kao i...

Objektivni su razlozi zbog kojih igra još nije na...

Realno je da Budućnost ima velike probleme u igri poslije duge pauze koju su imale igračice nakon...

NAJČITANIJE

Pojašnjenje mjera NKT-a: Evo koje su nove mjere za...

Portal Standard izdvojiće koje mjere stupaju na snagu od ponedjeljka po opštinama, radi boljeg razumjevanja.

DA SE NE ZABORAVI – HRONOLOGIJA JEDNOG BEŠČAŠĆA –...

Skoro pa izlizana sintagma da se istorija ponavlja dobila je puno značenje u novoj crnogorskoj realnosti. Procesi...

Andrija Ćetković: Jedini razlog ove trodnevne naručene hajke...

Njegovo reagovanje prenosimo u cjelosti: Koristim ovu priliku da vas obavijestim o neprofesionalizmu i...

IJZCG objavio novu listu za mjere u opštinama: Promjene...

Promjena u odnosu na jučerašnju listu je da je i Kotor u grupi KI 400 - 799.

ABAZOVIĆ: Nećemo uslovljavati mandatara, sektore bezbjednosti ne možemo dati...

Lider koalicije Crno na bijelo Dritan Abazović je u skupštinskom holu u toku pauze zasijedanje Parlamenta rekao...

Komentari

avatar