IZGUBLJENO U PREVODU: Da li se ekspertski karakter vlade sveo samo na to da lideri DF-a ne mogu u nju

Mandatar za sastav vlade Zdravko Krivokapić dobio je sinoć odgovore od DF-a i Demokrata na poziv da predlože kandidate za predviđene resore. Iako je Krivokapić tražio imena, DF se odlučio samo da prihvati ponuđeni raspored resora, ali ne i da da imena, navodeći da o tome moraju odlučiti stranački organi konstituenata ovog saveza.

Pitanje je gdje se u svemu ovome izgubio najavljeni ekspertski karakter vlade. Da li se sve svodi na to da Mandić, Knežević i Medojević ne mogu u vladu, a da su svi ostali eksperti?!

Ako je mandatar tražio imena od pobjednika da li je očekivao da će DF pa i Demokrate poštovati utvrđeni i zadati eksperstki kurs i predložiti nekog ko nije član ovih partija, a ko je kompetentan u svojoj oblasti. Zar nije logično da eksperte odredi mandatar i da traži podršku za svoj izbor računajući na javno obećanje i stav pobjednika – da će podržati svaki sastav vlade u kojoj nema DPS-a, SD-a, LP-a.

Više nije tajna da bi DF najradije promijenio mandatara, jer ovaj, iako nosilac njihove liste, previše solira i nema obaveze prema partijama i uz to je potpisao Sporazum u kojoj je skoro svaki član suprotan njihovim programskim određenjima.

Mnogo je pitanja koja se nameću, pa otuda i puno spekulacija.

– Da li je mandatar, svojevrsnom ucjenom, da mu za 24 sata DF i Demokrate dostave imena kandidata, zapravo želio da ih ne dobije?

– Da li je DF, prihvatanjem broja i rasporeda resora, ali prolongiranjem davanja imena, samo tražio tajm-aut za dodatni pritisak na mandatara da svakom dodijeli funkcije prema izbornim zaslugama?

– Da li će koalicija “Crno na bijelo” i Dritan Abazović uopšte pristati na podjelu resora po partijskim aršinima ako se zalažu za ekspertsku vladu i da li će glasati za nju?

Ima tu još pitanja i mnogo više potpitanja, ali vremena nema. Korona i reciesija su sada stalni stanovnici Crne Gore i ne zanima ih postizborna igra prestola. Kucaju na sva vrata i traže odgovor i to hitan.

Preuzmite našu aplikaciju

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare

NAJNOVIJE

Korona u Srbiji ne jenjava: Preminulo 65 osoba, novozaraženih...

Preminulo je 65 osoba. Do ovog presjeka testirano je 15.008 ljudi.

Budućnost nastavila pozitivnu seriju, Sutjeska izvukla bod u 94....

Fudbaleri Budućnosti nastavili su seriju pobjeda, dok je bez pobjednika završen duel Sutjeske i Dečića, u utakmicama...

Iz Poa se vidi Eurobasket

Sa ulogom favorita, sa jasnom šansom da pobjedom već večeras (18h) ovjere plasman na Eurobasket, košarkaši Crne...

Pisonero o ambasadorima: Dobrosusjedski odnosi kamen temeljac pridruživanja EU

U saopštenju se takođe navodi i da se “Crna Gora i Srbija solidno kreću ka svom napretku...

SDP: Ne možemo podržati ovakvu Vladu

Iz te stranke navode kako proces konstituisanja nove Vlade u prethodna tri mjeseca ukazuje na nedopustivu neozbiljnost...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare